Teknisk Säljare

Teknisk Säljare

Nominit är i en fortsatt expansiv fas och vi söker Säljare som med kraft och energi kommer medverka till att driva utveckling av nya och befintliga affärer. Du ansvarar för att identifiera nya kunder, utveckla kundrelationer, driva projekt och skapa lönsamhet för företaget. Du kommer utgöra en viktig del i vår försäljningsorganisation och rapporterar till Försäljningschefen.

Vi erbjuder en spännande tjänst som innebär både "sälj" och teknikinnehåll. Företaget har såväl egen verktygstillverkning som produktion, vilket ger korta beslutsvägar och intressanta kontaktytor. Du får arbeta med intressanta kunder som bidrar till såväl din som företagets utveckling.

Dina arbetsdagar består av hög variation både vad gäller innehåll och plats med huvudsakliga arbetsuppgifter som:
  • Att identifiera potentiella kunder och nykundsbearbetning.
  • Att utveckla kund- och affärsrelationer genom kontinuerlig kundbearbetning: boka, genomföra och följa upp kundbesök.
  • Gentemot kund driva försäljningsprocess från identifierat behov till avslutad affär.
  • Att ansvara för att driva kundprojekt internt och externt.
  • Avtalsfrågor och avtalsförhandlingar.
  • Offert- och kalkylarbete.
Kvalifikationer och personliga egenskaper:
Du har några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter som omfattar teknisk försäljning till krävande kunder. Du är affärsmässig och en driven säljare med teknisk kunskap. Du tycker om förändring, samt att jobba i en miljö präglad av högt tempo. Har du erfarenhet av automotivebranschen är det meriterande.
Du är utåtriktad och har lätt för att skapa relationer. Vidare är du kundorienterad, initiativtagande och brinner för att uppnå uppsatta mål. Regelbundna tjänsteresor ingår i tjänsten.

För att lyckas i tjänsten är en förutsättning stort intresse och god teknisk kompetens som du skaffat dig genom en lämplig eftergymnasial utbildning och/eller några års relevant teknisk yrkeserfarenhet.

Vi erbjuder dig:
Nominit är ett företag med en entreprenöriell atmosfär. Vi värdesätter korta beslutsvägar och tror på att arbeta tillsammans för att uppnå goda resultat. Du är delaktig i en spännande och fortsatt utvecklingsresa med intressanta produkter på en nationell och internationell marknad.

Denna rekrytering genomförs i samarbete med Codeq AB. Du ansöker till tjänsten genom codeq.se. Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryteringskonsulterna Daniel Segerfeldt, 036-35 48 51, eller Christer Johansson, 0393-77 99 95 .

Vi tar gärna emot din ansökan snarast, dock senast 2019.08.12.
Vi praktiserar löpande urval, varvid denna tjänst kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN !

Placeringsort: Värnamo.
Anställningsform: Heltid, tillsvidare
Tillträde: Snarast, dock enligt överenskommelse
Mer info
Område Värnamo
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 sept 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nominit grundades i Värnamo 1937 och gemensamt för vår historia är bearbetning av trådmaterial. Verksamheten har alltid drivits med målsättningen att ligga längst fram vad gäller teknik, utrustning och kompetens.

Idag är vi ca 50 anställda som alltjämt har denna målsättning. Detta innebär att väldigt mycket har hänt i verksamheten, vilket har gett oss förutsättningar till att utveckla de goda relationer vi idag har till våra kunder, på de olika marknader vi verkar.

Besök gärna nominit.com för mer information om oss !