Hillex AB - CONTROLLER till koncern i expansivt läge

Hillex AB - CONTROLLER till koncern i expansivt läge

Koncernens bolag har haft en stabil utveckling och tillväxt. Vi är nu inne i ett mer expansivt läge och det är dags att rekrytera en Controller som verksamhetsstöd.

Vill du arbeta i en formbar roll där du får en viktig funktion i Småländsk entreprenörsanda?

Trivs du i en positiv och affärsdriven miljö där besluten aldrig är långt borta?

- Då kan du få möjlighet att utvecklas i denna intressanta tjänst!Rollen är ny hos oss och riktar sig mot de fyra bolagens optimering av flöden och ekonomiska uppföljning. Verksamheterna omfattar framförallt försäljning, produktion och lager- och logistiklösningar. En hel del av arbetet sker i projektform med högt ställda kundkrav (både nationellt och internationellt), korta ledtider och högt tempo.

Du tillhör vår ekonomifunktion i Hillerstorp och för ett tätt samarbete framförallt med vår CFO. I gruppen finner du kollegor som arbetar med kund- och leverantörsreskontra, lön och övrig administration.

Med gott affärsmannaskap och "kritiska ögon" är du drivande i arbetet med att fortsatt utveckla rutiner gällande analysen av våra nyckeltal både i projekten men också i bolagens inköp och lagervärderingar etc. Att tydliggöra uppföljningen och pedagogiskt förklara/informera de olika funktionerna i koncernen blir en naturlig del i ditt arbete. Vi ser gärna att du på sikt är drivande i att utveckla/optimera flöden i vårt IT-stöd Pyramid tillsammans med vår egen IT funktion och leverantör. Vid hög arbetsbelastning/behov är det viktigt att du kan vara flexibel och backa upp kollegorna administrativt inom ekonomifunktionen (under kortare stunder).

Hos oss finns det goda möjligheter att påverka sin långsiktiga personliga utveckling. Med starka muskler inom koncernen, fokus på investering och effektivisering står vi stadigt inför en mycket spännande framtid!

Vem är du?

Vi ser gärna att du som söker har en teoretisk bakgrund inom ekonomi med inriktning mot ekonomistyrning/controlling. Du bör ha några års yrkeserfarenhet, gärna av liknande tjänst.

Du trivs i en händelserik miljö där du kan ta egna initiativ till effektiva flöden med nyfikenhet och engagemang. Du har en affärsinriktad inställning med positiv syn på utveckling. Ditt arbetssätt är analytiskt och strukturerat. I din roll kommer du ha många interna kontaktytor vilket kräver en god kommunikativ förmåga. Intresse/kunskaper i användning av IT-stöd i olika former är en fördel, framförallt Excel. Vi ser gärna att du behärskar engelska språket väl i både tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Hillex AB med Finnveden Säljkraft AB. Ansvarig rekryterare är Anna Andersson, 0725-49 03 00. Du ansöker snarast till tjänsten på www.finnvedensaljkraft.se.
Mer info
Kontaktperson Workbuster
Email Mejla Workbuster
Område Värnamo
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Finnveden Säljkraft AB
Sista ansökningsdag 25 juni (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hillex AB är en familjeägd koncern i Småland med tydliga inslag av entreprenörsanda. I koncernen ingår fyra bolag vilka är PS Retail AB (leverantör av butikskoncept), Smemo AB & Hillerstorp Plåt AB (underleverantörer plåtbearbetning) och Centrallagret AB (lager- och logistiklösningar).

Koncernen omsätter totalt ca 135 MSEK och har närmare 70 anställda medarbetare. Läs gärna mer om respektive bolag www.psretail.se, www.smemo.se, www.hplat.se, www.centrallagret.se