Ekonomichef - ewes group ab

Ekonomichef - ewes group ab

Ewes är i en spännande fas och har en stark position för tillväxt. Framtidsutsikterna är mycket positiva och bolaget ser stor potential i sin utveckling.

Som ekonomichef för Ewes Group kommer du att leda och utveckla bolagets ekonomiavdelning. I arbetet som ekonomichef agerar du som företagets ekonomiska expert och arbetar både strategiskt och operativt med ekonomiska frågor. Du skall aktivt och på eget initiativ analysera företagets ekonomiska lägen på bolags-, affärsområdes- och projektnivå och lägga fram förslag till förändringar, förbättringar och övriga åtgärder som behövs för att utveckla företaget. Ekonomichefen ansvarar för att arbeta efter bolagets kvalitetssystem och ansvarar för att rutiner följs inom bokföring och redovisning, kassa och likviditet, kundfakturering och leverantörsutbetalningar.

Ekonomichefen ingår i Ledningsgruppen och ansvarar inför företagets VD, dess ledningsgrupp och styrelse.

Sammanfattning arbetsuppgifter:
  • Leda och utveckla bolagets ekonomifunktion
  • Övergripande ansvar för bolagets redovisning
  • Ekonomisk rapportering
  • Controlleransvar för Ewes Group
  • Budget, prognoser
  • Ingå i ledningsgrupp
Vem är du?
Som person är du nyfiken med ett driv som påverkar andra. Du trivs i en miljö som präglas av framåtanda och utveckling. Du gillar kombinationen av att ha ett tydligt eget ansvar samtidigt som du förväntas bidra i andra områden genom din roll som ekonomichef i ledningsgruppen.

Vi söker dig som har en analytisk förmåga, strategiskt tänkande och som ser sambanden mellan verksamhet och siffror. Som bakgrund har du en ekonomiutbildning på högskolenivå och tidigare arbetslivserfarenhet i en kvalificerad ekonomifunktion. Då vi jobbar i en internationell miljö behöver du kunna engelska.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar Ewes med Finnveden Säljkraft AB. Ansvarig rekryterare är Johan Sandahl 0370-302501. Vi tar emot din ansökan via www.finnvedensaljkraft.se
Mer info
Kontaktperson Johan Sandahl
Telefon 0370-30 25 01
Område Värnamo
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Finnveden Säljkraft AB
Sista ansökningsdag 21 sept 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Fjädern påverkar hela din vardag, allt från lysknappen till bilen. På Ewes tycker vi inte bara om fjädrar, vi älskar att driva utveckling och kundrelationer framåt!

Ewes grundades 1935. Vår kärnkompetens är konstruktion och produktion av stålfjädrar, stödkorgar och emissionselektroder. Koncernen har ca. 100 medarbetare i Bredaryd, Serbien, Bosnien och Kina. 35% av produktionen går på export. Omsättning ca. 150 mSek.