Teknisk specialist / teknisk konsult till PLM Group

Teknisk specialist / teknisk konsult till PLM Group

Har du erfarenhet av 3D-CAD program, men saknar kundkontakt i din nuvarande tjänst? Vill du dessutom arbeta i en social och varierande roll samtidigt som du fortsätter att utveckla dina tekniska kunskaper? Då ska du ta chansen och söka tjänsten som teknisk specialist till PLM Group - Nordens största återförsäljare av Solidworks.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos PLM Group.

Om företagetPLM Group är Nordens största återförsäljare av Solidworks med cirka 5000 kunder inom produktutveckling och tillverkning i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland, Lettland och Island. Med intuitiva mjukvarulösningar skapas 3D data som används till att sälja, konstruera, tillverka och ge service till bättre produkter, mycket snabbare och billigare. Gemensamt för PLM Groups lösningar är snabb implementation och kort återbetalningstid.

PLM Group ingår tillsammans med Ravema och Din maskin i LMT Group, vilken i sin tur ingår i Liljedahl Group. Som teknisk konsult är du en del av "Customer Care" - teamet, som består av nio personer. Gruppen präglas av en hjälpsam kultur och en gemensamt driv att vilja utvecklas både som individ och som verksamhet i stort.

ArbetsuppgifterI rollen som teknisk specialist ansvarar du för att supportera, utbilda och ge konsultation till företagskunder. I supporten driver du dina ärenden från början till slut och hjälper kunder med diverse problem och frågeställningar kopplat till Solidworks och andra mjukvaror som PLM Group levererar. Du tar emot ärenden via telefon och ärendesystemet främst, men även via en chatt-funktion. Vidare ansvarar du för utbildningar för grupper på upp mot tio personer. Du genomför utbildningar både fysiskt och online. Ibland förekommer även resor till annan ort för att utbilda kunder i programmen. Som konsult kommer du även att utföra konsultation, detta innebär allt från att installera och implementera programvara till att skapa ritramar och specialfunktioner åt företagets kunder.

Du arbetar varierat mellan de olika arbetsuppgifterna och hjälps åt väldigt mycket med kollegorna i ditt team. I rollen som teknisk konsult förväntas du även vara behjälplig i andra delar av arbetet beroende på dina intressen och dina tidigare kunskaper, som exempelvis att korrekturläsa och skapa tekniskt material för webinar, blogg, hemsida och kampanjer.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Minst ett års arbetslivserfarenhet av att arbeta med Solidworks och/ eller ett annat 3D-CAD program
  • Avslutad eftergymnasial utbildning som maskiningenjör eller likvärdigt med erfarenhet inom maskin eller data.
  • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
  • B-körkort
  • Meriterande: erfarenhet av kundservice eller support
Vi tror att du som söker har ett genuint tekniskt intresse och ser ditt arbete som en social mötesplats. Som person är du en stark lagspelare som motiveras av att hjälpa andra, kollegor likaväl som kunder. Du uppskattar problemlösning och vill alltid hitta bästa möjliga lösning som gynnar både kunden och din verksamhet. Vidare är du nyfiken som person och strävar ständigt efter att utveckla din kompetens. Ny kunskap och nya utmaningar är någonting som driver dig. Utöver detta så är du även en ansvarstagande person som självständigt driver ditt eget arbete framåt.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Värnamo eller Västerås
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: PLM group, CAD, 3D, 3D-CAD, Solidworks, konstruktion, konstruktör, ingenjör, maskiningenjör, maskin, automation, konsult, specialist, teknik, konsultation, support, utbildning, heltid, Värnamo, Västerås
Mer info
Område Värnamo
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!