Mekanikkonstruktörer till Peltor 3M

Mekanikkonstruktörer till Peltor 3M

Nu finns möjlighet för dig som både junior och senior mekanikkonstruktör att bli del av R&D-organisationen på 3M Peltor.

3M Peltor är ett innovationsföretag med global R&D-organisation i Värnamo där du får jobba med marknadsledande produkter med starkt varumärke och hög tekniknivå. Du erbjuds en internationell miljö med goda resurser för utvecklingsarbete och en organisation där karriärmöjligheterna aldrig tar slut.

Utvecklingsavdelningen i Värnamo består av ca 50 personer, varav 8 inom mekanisk konstruktion. Inom områdena kommunikation och höreselkydd arbetar vi med att ta fram nya skyddsprodukter med avancerad teknologi och funktionell design. Våra förstklassiga produkter utformas med fokus på säkerhet, miljö, funktion, komfort, kvalitet och design.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att utföra mekanisk konstruktion och specificering av produkter och komponenter, oftast formsprutade plastdetaljer. Detta sker i nära samarbete med kompetenser inom elektronik och akustik, industridesign samt produktionsteknik och kvalité. Du kommer att vara delaktig vid ny och vidareutveckling av produkter och ha kontakt med leverantörer och våra övriga tillverkningsenheter i bla. Polen och USA. Arbetet sker ofta i projektform där du blir delaktig i hela processen, från idé till färdig produkt.

Din profil
Du som söker har ingenjörsexamen med mekanikinriktning. Antingen är du relativt nyutexaminerad med ett par års erfarenhet eller så har du en längre erfarenhet, med fördel inom plastindustrin med produktutveckling. Du behärskar 3D-CAD, helst Catia v5. Vi ser helst att du arbetat i en internationell miljö och du behärskar förstås svenska och engelska med lätthet i tal och skrift. Som person är du driven och villig att ta egna initiativ. Vidare är du genuint intresserad av teknik och industridesign.

I denna rekrytering samarbetar 3M med Codeq AB. Information om företaget och tjänsten lämnas av: Carolina Sanderberg, 0370 - 123 00.

Placeringsort är Värnamo.

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan önskas senast 2018.06.24 via www.codeq.se.
Mer info
Område Värnamo
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 juli (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

3M™ PELTOR™ är världsledande inom kommunikationsutrustning och skyddsutrustning. > 60 års erfarenhet av utveckling av hörselskydd har fört fram 3M i framkant när det gäller säkerhet, komfort och formgivning. 3M™ PELTOR™ erbjuder komplett utbud av kommunikationslösningar för bullriga miljöer.

3M omnämns ofta som ett av världens mest kreativa företag. Med > 50 000 produkter är 3M en del av många människors vardag.

Enheten i Värnamo har ca 300 medarbetare och har globala avdelningar för R&D, marknad och produktion. Med målinriktat Lean-arbete och ständiga förbättringar har man även en effektiv och modern produktionsverksamhet.

Företaget är certifierat enligt: ISO 9001/14001, QAN/IECEx QAR