Hoppa till innehåll
Ansök nu
Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Beskrivning Enhet/Avdelning
Till Vikingens förskola söker vi en Kock

Vikingens förskola ligger på Värmdö, ca 40 minuter med buss från Slussen.

Här arbetar vi långsiktigt och hållbart för att utveckla förskolans utbildning som helhet med hjälp kollektivt lärande, reell delaktighet, dialoger, reflektioner och kommungemensamma utvecklingsinsatser. Olikheter och mångfald ser vi som en viktig resurs för utveckling.

Vi behöver nu en engagerad och kompetent kock som vill vara med och bidra till att vi kan fortsätta ha god kvalitet i köket. Anledningen till att vi behöver en ny kock är att vår nuvarande, efter lång tid i kommunen, ska prova på en annan typ av tjänst nästa termin.

Tycker du om hållbar utveckling och klimatsmarta val? Har du ett genuint intresse för matlagning och vill bidra till sunda måltidsvanor i förskolan? Vill du arbeta hälsofrämjande och långsiktigt tillsammans med barn, pedagoger & ledning på en förskola?

Då är den här tjänsten något för dig!

Rollen som kock hos oss förutsätter

Att du har viljan att arbeta enligt styrdokumenten och riktlinjerna för hållbar och hälsofrämjande livsstil i förskolan.

Att du är driven och engagerad i ditt uppdrag

Förmågan att ta ett helhets ansvarar för köket och du förväntas organisera och planera för god kvalitet, budget i balans samt inspirerade, näringsrika och goda måltider.

Att du har kunskap och erfarenhet av specialkost och vegetarisk kost samt tar ansvarar för att egenkontrollen efterlevs och att den kontinuerligt uppdateras

God samarbetsförmåga samt god kommunikativ förmåga i samspelet med både barn, vårdnadshavare och medarbetare.

Att du är trygg, engagerad och har ett reflekterande förhållningssätt till din yrkesroll.

Vi söker dig (önskade kvalifikationer samt krav för tjänsten)

En utbildad kock med kompetens inom ekonomisk, klimatmässig och social hållbarhet.
  • Du är strukturerad och tar ansvar för att planera och prioritera arbetet i köket på ett effektivt och kvalitetssäkert sätt. I det ingår matlagning, beställningar och mottagande av varor, städ, disk samt dokumentation i enlighet med egenkontrollen.
  • Du behöver ha god kunskap om kostens betydelse för hälsan, samt kunskaper om näringslära och specialkost/allergier för barn.
  • Du anpassar och planera menyn efter säsong samt till Värmdö kommuns mål, visioner och riktlinjer.
  • Du bör vara van att använda digitala verktyg, eftersom alla beställningar och dokumentation av egenkontrollen görs digitalt.
Vi lägger stor vikt vid sociala kompetenser och personlig lämplighet

Som person (personliga egenskaper specifika för tjänsten)

Är du driven och vill fortsätta utvecklas i sin yrkesroll.

Brinner du för hållbar utveckling och har förmågan och viljan att laga god och näringsrik mat från grunden.

Är du lösningsfokuserad och positivt inställd till förskolans uppdrag.

Du vill arbeta nära den pedagogiska verksamheten för att tillsammans med pedagoger och vårdnadshavare öka alla barns förutsättningar till en hälsosam livsstil.

Beskrivning av enheten

Vikingens är en nyrenoverad förskola med plats för 92 barn uppdelade på fem avdelningar. Här arbetar 16 engagerade pedagoger som gemensamt ansvarar för att lägga en bra grund för barnens livslånga lärande i förskolan. Som ett led i det arbetet vill vi att ett hälsofrämjande arbetssätt ska genomsyra vår dagliga verksamhet.

I det arbetet behöver vi en kock som möjliggör för att vi ska kunna fortsätta arbeta hållbart, hälsosamt och klimatsmart. I köket har vi idag ett köksbiträde som hjälper till med disk etc.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Värmdö kommun erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semester växling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar75- 80 % och är ett vikariat tom 31/12, vikariatet kan efter den tiden övergå till en tillsvidareanställning. Ev. tillträde 7/8 2023 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på "sök tjänst" nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 11/6 2023

Vill du veta mer

Är du välkommen att kontakta Gunilla Engman, rektor, tel. nr. 073 988 7995 alt 08 570 473 55

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område
Sista ansökningsdag
11 juni 2023 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare