Hoppa till innehåll
Ansök nu
Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Ditt uppdrag
Vi rekryterar nu en verksamhetschef för den centrala elevhälsan till utbildningskontoret på Värmdö.

Vill du vara med på vår utvecklingsresa? Vi söker dig som vill driva utveckling, är nätverkande och värnar goda relationer.

Uppdraget är att stärka elevhälsans roll i att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål och deras rätt till en likvärdig utbildning från förskola till gymnasium. Du har ett övergripande ansvar för såväl de medicinska, psykologiska, kurativa som specialpedagogiska perspektiven. Huvudfokus ligger på de kommunala grund- och gymnasieskolorna men omfattar till viss del även förskolorna.

Värmdö kommun har en blandning av centralt och lokalt anställd personal inom elevhälsa. Psykologer och skolläkare är centralt anställda med verksamhetschefen för elevhälsa som närmaste chef. Övrig elevhälsopersonal såsom skolsköterskor, specialpedagoger, speciallärare, kuratorer och SYV är anställda på skolorna.

Arbetsbeskrivning

Du blir verksamhetschef för elevhälsa i enlighet med Hälso- och sjukvårdslagen. Du blir närmaste chef för fyra skolpsykologer och en skolläkare och får en mer samordnande funktion för övrig elevhälsopersonal. Du har budgetansvar och blir systemförvaltare för Prorenata. I uppdraget ligger ansvaret för systematiskt kvalitets och utvecklingsarbete gällande elevhälsa på huvudmannanivå. Du hanterar avvikelser, klagomål och anmälningar enligt LexMaria samt ansvarar för patientsäkerhetsberättelser till ansvariga nämnder. Du leder nätverk av elevhälsans olika professioner och ger stöd till medarbetare, och rektorer exempelvis vid rekrytering av skolsköterskor. I ansvarsområdet ligger också medicinskt respektive psykologiskt ledningsansvar. Detta kan delegeras i organisationen beroende på din egen yrkesprofession.

Du är direkt underställd avdelningschefen för avdelning styrning och kvalitet. Du är adjungerad till utbildningskontorets ledningsgrupp när frågor inom ditt ansvarsområde behandlas. Placeringen är centralt på utbildningskontoret och du tillhör avdelning styrning och kvalitet. Avdelningen hanterar utbildningskontorets centrala funktioner såsom elevhälsa, förskole- och skolplaceringar, systematiskt kvalitetsarbete, ärendeberedning till nämnd och mycket mer.

Vi söker dig som har en relevant yrkesutbildning inom elevhälsa eller som skolledare. Du är en strukturerad och trygg ledare som har förmåga att se helheter och som brinner för elevhälsa.

Du ska ha erfarenheter som chef/ledare för elevhälsa. Tidigare erfarenheter av att leda elevhälsa på övergripande/förvaltningsnivå är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid sociala kompetenser och personlig lämplighet

Som person kommunicerar du väl i tal och skrift. Du värdesätter ansvarstagande och har stor vana av att arbeta systematiskt med utveckling samt uppföljning av såväl ekonomiska som verksamhetsmässiga mål. Du har förmåga att leda en mycket kompetent personalgrupp och skapar team som du leder med tydlighet och stor tillit för att få bästa engagemang och kvalitet. Du är en skicklig nätverkare och värnar goda relationer.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Värmdö kommun erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen är tillsvidare och på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 1 oktober.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss, se kontaktperson nedan.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare