Kommunarkivarie med e-arkivkompetens till Värmdö kommun

Kommunarkivarie med e-arkivkompetens till Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Som erfaren arkivarie erbjuder vi dig ett omväxlande arbete i en utvecklande och stimulerande verksamhet, där du dagligen får möjlighet att göra skillnad. Hos oss välkomnas du till en verksamhet som präglas av engagemang, hög kompetensnivå och samverkan.

Nämnd- och registraturenheten ingår i kommunledningskontoret som ansvarar för strategiskt verksamhets- och ledningsstöd samt säkerställer samordning inom hela kommunförvaltningen. Du blir en viktig del av en enhet som utgörs av samordnare, nämndsekreterare, registratorer och arkivarie.

Arbetsbeskrivning
I rollen som Kommunarkivariekommer du vara med och bygga upp strukturen kring vårt kommungemensamma e-arkiv. Du kommer att arbeta som specialist och sakkunnig med frågor kopplade till digitalt långtidsbevarande och digital dokumenthantering inom hela kommunen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Genomföra bevarande- och gallringsutredningar (analog och digital verksamhets-information).
 • Ansvara för att ordna, registrera, vårda och tillgängliggöra kommunarkivets arkivbestånd (analoga och digitala handlingar).
 • Tillsyn av arkivvård (analog och digital), uppföljning av regelefterlevnad samt kvalitetssäkring av dokument- och ärendehantering.
 • Ta fram och implementera stödjande och styrande dokument samt arbetssätt inom arkivområdet.
 • Leveransprojekt till e-arkiv, ex. leveransförberedelser, validering och kvalitetssäkring av arkivuttag.
 • Kravställning rörande arkivkrav vid nyutveckling, förändring eller vid avveckling av IT-system.
 • Ta fram bevarandeplaner och strategi för långtidslagring av digital verksamhetsinformation.
 • Genomföra utredningar i frågor avseende informationsvärdering samt hantering av information inför eventuell eller kommande e-arkivering.
 • Samverka internt och externt, informera, stötta och utbilda inom arkivområdet.
 • Utveckling utifrån standarder inom området arkiv- och informationsvetenskap/verksamhetsinformation.
I Värmdö kommun pågår ett omfattande utvecklingsarbete under det gemensamma namnet Smartare Värmdö, vilket du på olika sätt kommer att ingå i eller vara berörd av.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du:
 • Högskoleutbildning inom arkiv- och informationsvetenskap eller motsvarande.
 • Erfarenhet som arkivarie i offentlig förvaltning, gärna på en övergripande nivå.
 • Några års erfarenhet av e-arkiv.
 • Mycket goda kunskaper om regelverk inom arkivområdet och offentlig förvaltning.
 • Goda kunskaper om standarder och specifikationer inom e-arkivering och digitalt bevarande (till exempel OAIS, METS, PREMIS, PAIMAS och FGS).
 • Kunskaper om XML och relationsdatabaser.
 • Kunskap och intresse om både analogt och digitalt bevarande.
 • Behärska svenska flytande i både tal och skrift.
 • God datorvana och kunskaper i Officepaket.
Det är meriterande om du även har:
 • Relevant utbildning i systemvetenskap eller annan IT-relaterad utbildning.
 • Erfarenhet av projektledning.
 • Erfarenhet från kommunal verksamhet.
 • Kunskaper om processorienterad arkivredovisning.
Som person är du driven, prestigelös, positiv, nyfiken och självgående med en helhetssyn där även hantering av allmänna handlingar i verksamhetssystemen ingår. Då rollen är i ständig utveckling behöver du trivas med att tillämpa nya arbetssätt och metoder inom området samt att aktivt arbeta med omvärldsbevakning. Du har ett proaktivt förhållningssätt samt är bra på att bygga nätverk såväl inom som utanför organisationen.

Vi lägger stor vikt vid sociala kompetenser och personlig lämplighet.

Om Värmdö kommun:
Värmdö kommun är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Vi har snabbt förflyttat oss från ett industrisamhälle till en expansiv kommun med fortsatt tillväxt i både stads- och landsortsmiljö. Vi har byggt unika bostäder i kulturhistoriska fabrikslokaler och skapat nya mötesplatser för framtidens medborgare. Samtidigt förvaltar vi det kulturhistoriska arvet från Sveriges främsta keramiker och designer.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, möjlighet till distansarbete, semesterväxling till extra lediga dagar, löneväxling till pension, fritidsstudiebidrag och SL-kort mot nettolöneavdrag. Kommunhuset ligger centralt i Gustavsberg med gångavstånd till vackra Gustavsbergs hamn med butiker och kulturupplevelser. Där och på vägen dit hittar du ett flertal lunch- och fikaställen.

Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Sista ansökningsdag: 31 mars 2023
Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför gärna så snart som möjligt.

Ansökan görs med via denna länk: Lediga jobb - Kommunarkivarie med e-arkivkompetens till Värmdö kommun i Värmdö kommun Randstad

För information: I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Mer information får du av Lotta Carlsson på telefon 073 075 23 25.

Fackliga frågor: Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00.
Mer info
Område Värmdö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning, Kommunal administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Värmdö Kommun
Hemsida https://varmdo.varbi.com
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.