Hoppa till innehåll
Jobbet.se logotyp

Kommunekolog

Publiceringsdatum
13 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du jobba både strategiskt och operativt med hållbarhetsfrågor i en vacker och växande skärgårdskommun? I rollen som kommunekolog erbjuds du en omväxlande och givande vardag där du får vara en del i utvecklandet av Värmdös naturområden. Varmt välkommen med din ansökan!

Vår verksamhet
Avdelningen för strategisk samhällsplanering är en av nio avdelningar på Samhällsbyggnadskontoret och ansvarar för översikts- och strategisk samhällsplanering samt verkar för en hållbar samhällsutveckling. Avdelningen består av tio medarbetare med en blandning av såväl projektledare, samhällsplanerare som experter inom ekologi, landskap, vatten, kulturmiljö och trafik. Avdelningen för Strategisk samhällsplanering har bland annat uppdraget att långsiktigt värna den gröna infrastrukturen och biologiska mångfalden. Vi arbetar nära övriga delar av Samhällsbyggnadskontoret vilket ger stora möjligheter att ständigt lära sig och utvecklas med andra.

Arbetsuppgifter
Totalt är ni två kommunekologer som företräder natur- och ekologifrågor i planprocesser, beställer och granskar inventeringar och utredningar, hanterar remisser, driver naturvårdsprojekt, driver våtmarksprojekt och bildar naturreservat och andra former av områdesskydd. Du kommer även att arbeta med att sprida kunskap och information. Arbetet är varierat och utvecklande med många kontakter internt och externt. Utöver det löpande arbetet pågår flera större projekt, bland annat arbetet med att ta fram en grönstrukturplan.

Vi söker dig med
  • Relevant akademisk examen med inriktning mot naturvård, ekologi eller biologi
  • God kunskap inom miljöbalken och artskyddsförordningen och dess tillämpning
  • Flerårig arbetslivserfarenhet och goda sakkunskaper inom naturvård, till exempel naturreservatsbildning, skötselfrågor, restaurering av våtmarker och att ha arbetat med naturfrågor i planprocesser
  • Tidigare erfarenhet av att jobba inom samhällsbyggnad i samspelet mellan att väga naturvärden mot andra intressen som bland annat bebyggelseplanering
  • Vana vid att jobba i politisk organisation och vana vid medborgarservice är önskvärt
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
  • B-körkort
Samarbetsförmåga med kollegor och förmågan att bemöta allmänhet, företag och andra intressenter professionellt är centralt. Du är en ansvarstagande och drivande person som är strukturerad och van att leverera. Du har god förmåga att kunna se helhetslösningar ur ett hållbarhetsperspektiv och kunna argumentera för naturvärden på ett pedagogiskt och sakligt sätt. Det är meriterande om du har grundläggande kunskaper i GIS.

Vårt erbjudande
Värmdö kommun erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö där möjlighet finns att arbeta hemifrån till viss del och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi är en vacker skärgårdskommun som omges av en fantastisk natur. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med stor variation och flexibilitet i dina arbetsuppgifter och tillsammans med kollegor som har ett otroligt driv och engagemang.

Övrig information
Tjänsten avser heltid, tillsvidare. Du är placerad på kommunhuset i Gustavsberg.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Andrea Hartwig på Jobbet.se på 076-7230727 eller andrea.hartwig@jobbet.se.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag!
Jobbet.se logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 jan. 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Uppsala stad
Administration
Företagslogga
Sigtuna
Media, Kultur & Design
Företagslogga
Uppsala stad
Data & IT
Företagslogga

Liknande Jobb

Stockholms stad
Försäljning
Företagslogga
Upplands-Bro
Miljö & Djurvård
Företagslogga
Stockholms stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga