Hoppa till innehåll
Individ och Familjekontoret (IFK), Avdelning IFK, enhet öppen insats logotyp

Familjebehandlare / Familjeterapeut till öppenvården i Värmdö

Ansök nu
Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Att jobba i Värmdö kommun innebär att vara en del av ett ständigt förbättringsarbete där du blir en viktig del av helheten. Du tar dig till Värmdö på 30 minuter med direktbuss från Slussen. I vår centralort, Gustavsberg hittar du vårt ljusa och fräscha kommunhus. Väljer du istället bilen tar samma sträcka 20 min. Till oss pendlar du lätt!

Enheten för Barn och Unga - Stöd och insatser finns inom Individ och Familjeomsorgskontoret. Inom enheten finns finns Mini Maria, Ungdomsmottagningen, Fältverksamheten Polarna, Föräldrastöd Hamnen och Familjebehandlargruppen. Vi söker en familjebehandlare till Familjebehandlargruppen. Arbetsgruppen består av fyra familjebehandlare och två familjepedagoger med lång erfarenhet och bred kompetens inom familjebehandling.

Målgruppen är barn och ungdomar med eget problematiskt beteende och/eller vars föräldrar brister i omsorgen. Uppdraget som familjebehandlare är att utifrån ett systemiskt tänkande arbeta med relationella svårigheter i syfte att frigöra resurser och skapa förändring hos den enskilde individen, familjen och nätverket. Vi arbetar med biståndsbedömda insatser. Målgruppen är barn och ungdomar i åldern 0-18 år, deras familjer och övrigt nätverk. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och utvecklar våra insatser med hjälp av digitalisering för att skapa framtidens socialtjänst.

Vi söker dig som
  • Har socionomutbildning eller likvärdig utbildning.
  • Vidareutbildning motsvarande steg 1 i psykoterapi eller systemteoretisk utbildning.
  • Arbetslivserfarenhet inom familjebehandling.
Meriterande:
  • Kunskap om samspelsbehandling/Anknytningsbaserad behandling.
  • Kunskap kring barn, trauma och våld.
  • Kunskap inom olika metoder som tex. Circle of Security (COS), Tryggare Barn (TB), Marte Meo, Trappan eller Project Support (PS).
Vi lägger stor vikt vid sociala kompetenser och personlig lämplighet

Som person ser vi att du är positiv och lyhörd. Du har en stark drivkraft och är lösningsfokuserad samt har lätt för att lära nytt och ta egna initiativ. Du är noggrann, strukturerad och självständig, samt har god förmåga att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och din möjlighet att bidra till verksamhetens utveckling.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Värmdö kommun erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen avser tillsvidareanställning och omfattar heltid. Välkommen med din ansökan senast den 13 juni 2023. Urval och intervjuer sker löpande!

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss, se kontaktperson nedan.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
13 juni 2023 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare