Webbredaktör

Webbredaktör

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Vi befinner oss i en spännande tillväxtfas med fokus på att utveckla Värmdös digitala kanaler och förbättra användarupplevelsen på våra plattformar. Inom Kommunikation ansvar vi för informationen på webben och tillsammans med IT utvecklar vi tillhörande digitala tjänster. Vi ska utveckla våra digitala kanaler och designen av våra plattformar så att de stärker upplevelsen och vårt sammanhållna möte med invånare, näringsliv och medarbetare.

Det här gör du som webbredaktör på Värmdö

I rollen kommer du att arbeta operativt med att underhålla, optimera och producera innehåll på Värmdös webbplatser.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
 • Skapa centralt/gemensamt innehåll som uppdateras och utvecklas löpande. Utöver gemensamma initiativ kommer beställningar direkt från kontoren.
 • Förutom text är det primärt produktion av film, rörligt material och grafisk profilering, manusbearbetning, redigering av filmmaterial.
 • Uppdatera Värmdös webbplatser utifrån besökare, verksamhet och tjänster som skapar en smidig kundresa både internt och externt.
 • Ansvara för att texter och layout är optimerat för ökad användarupplevelse, SEO och internsök.
 • Kvalitetssäkra innehåll som texter, rörligt, dokument utifrån ett tillgänglighets- och användbarhets-perspektiv.
 • Skriva enligt klarspråk.
 • Aktivt delta i utveckling av nya funktioner och innehåll på Värmdös webbplatser.
 • Delta i insiktsdrivet arbete som att genomföra A/B-testning, uppföljning via olika verktyg.
I din vardag strävar du efter självledarskap och tycker om att arbeta i team. Du kommer att ingå i Kommunikationsenheten.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller relevant eftergymnasial utbildning inom webbredaktionellt arbete, marknadsföring eller e-handel. Du har några års erfarenhet av att arbeta som webbredaktör och har arbetat med bildbehandling, rörligt material, formgivning, animeringar och poddproduktion. Erfarenhet av olika CMS-system och videosändningar, samt erfarenhet av webbanalysverktyg och sökordsoptimering som du drar nytta av i det dagliga arbetet (meriterande är att ha arbetet i utvecklingsprojekt).

Som person är du självgående, uthållig, initiativtagande och trivs i en roll där du får samarbeta med andra samt förstår värdet i att ingå i ett team. Självledarskap är en självklarhet och du delar gärna din kompetens då laget går före jaget. Du arbetar strukturerat och har ett flexibelt förhållningssätt samtidigt som du planerar och organiserar ditt arbete effektivt samt håller tidsramar. Viktigt är att du står bakom våra styrande principer:
 • Vi är ansvarstagande och bygger tillit
 • Vi har invånarens och företagarens perspektiv
 • Vi är stabila, modiga och lättrörliga
Tillsammans utvecklar vi ett smartare Värmdö som förenklar vardagen för våra invånare och skapar ett hållbart näringsliv. Ett nytt sätt att driva kommun, för att möta och klara framtiden.

Värmdö kommun erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt ök.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 8 juli-22.
Intervjuer och urval sker löpande.

Vill du veta mer om rollen kontakta Kommunikationschef Pia Kjellerup Borg på 08-57047236

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Område Värmdö
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Publicering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Värmdö Kommun
Hemsida https://www.varmdo.se/
Sista ansökningsdag 8 juli 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.