Vattenstrateg

Vattenstrateg

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Värmdö kommun är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Vi har snabbt förflyttat oss från ett industrisamhälle till en expansiv kommun med fortsatt tillväxt i både stads- och landsortsmiljö samtidigt som vi kan erbjuda en vacker skärgårdsmiljö och närhet till natur. Vi planerar och bygger unika bostäder i kulturhistoriska miljöer och skapar nya mötesplatser för framtidens medborgare samtidigt som vi ska värna och utveckla vatten- och naturmiljön. Värmdö kommun söker nu efter dig som vill vara med på vår resa för att bli en samhällsbyggare i framkant!

I rollen
som vattenstrateg kommer du ha en viktig roll för att samordna kommunens vattenarbete. Arbetet är omväxlande med stora möjligheter att påverka hur arbetet ska utvecklas och drivas. Som vattenstrateg kommer du att samordna kommunens vattenarbete utifrån EU:s vattendirektiv och åtgärdsprogram för Norra Östersjöns vattendistrikt. I rollen ingår att utarbeta strategiska dokument, arbeta med lokala åtgärdsprogram, driva vattenvårds- och våtmarksprojekt samt stärka samarbetet kring vatten inom kommunen. Det sker genom att du förmedlar kunskap och att stärka upp kommunens kompetens kring vattenfrågor i samhällsplaneringen. En annan del av tjänsten är att stötta projektledarna i dagvattenfrågor i detaljplaneringen genom att vara delaktigt i beställning av dagvattenutredningar, granska dessa och föra dialog med både konsulter och byggaktörer. Du kommer arbeta med egna projekt men det ingår också i tjänsten att bygga nätverk av olika funktioner internt och externt.

Vi söker dig som
har relevant akademisk utbildning och flerårig erfarenhet inom området gärna på strategisk nivå. Du behöver ha goda kunskaper om lagsstiftning som rör vatten så som EU:s vattendirektiv, miljöbalken och tillhörande förordningar samt berörda delar av plan- och bygglagen. Vidare ska du ha vana att arbeta med GIS. Det är meriterande om du tidigare arbetat i en kommun med vatten- eller dagvattenfrågor.
För att trivas i rollen behöver du vara bekväm i att ta egna initiativ och tycka att det är roligt att utveckla processer och arbetssätt med ett brett perspektiv. Du behöver trivas både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra samt i en rad olika sammanhang och projekt som löper parallellt. Du har förmågan att förmedla komplexa sakfrågor på ett begripligt sätt. Du är driven och engagerad samtidigt som du även kan entusiasmera andra. Du är bra på att nätverka och kan skapa samarbeten mellan olika intresseområden på olika nivåer såväl inom som utanför kommunen.

Enheten för strategisk planering
har ansvar för översikts- och strategisk planering. Enheten har till uppgift att med ett långsiktigt perspektiv ta fram övergripande planer för markanvändningen i kommunen, verka för en hållbar utveckling och att utveckla metoder som underlättar detaljplaneprocessen. Enheten består av tio medarbetare med en blandning av såväl samhällsplanerare som specialister inom ekologi, landskap, kulturmiljö och trafik. Enheten ingår i avdelningen för strategisk samhällsplanering och är en del av samhällsbyggnadskontoret med ett brett ansvar. Vi arbetar nära övriga delar av samhällsbyggnadskontoret vilket ger stora möjligheter att ständigt lära sig och utvecklas med andra.

Ansökan

Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på "sök tjänst" nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 19 april 2021

Vill du veta mer
är du välkommen att kontakta Andreas Dahlberg, enhetschef för strategisk planering, tfn. 08-570 481 86. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 apr 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.