Valsamordnare

Valsamordnare

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Välkommen till en av Sveriges snabbast växande kommuner! Här pågår landets enskilt största VA-utbyggnad och vi har snabbt förflyttat oss från ett industrisamhälle till att vara en expansiv kommun i tillväxt i både stads- och landsortsmiljö. Hos oss har du chansen att göra skillnad och vara en kugge i demokratihjulet när vi ska ta fram underlag för ett nytt dokument- och ärendehanteringssystem. Vi tror på medarbetaren och erbjuder flexibel arbetstid, frihet att växa och frihet att ta ansvar.

Rollen som
valsamordnare är att tillsammans med kommunens valnämnd och tjänstemannaorganisation förbereda och genomföra de allmänna valen på ett säkert, tryggt och öppet sätt där möjligheten att rösta säkerställs för alla röstberättigade.
Valsamordnaren kommer vara placerad på kansliavdelningen. När vi närmar oss valet blir allt fler av kansliets medarbetare orienterade mot valorganisationen och som valsamordnare koordinerar du insatserna. Arbetet handlar därutöver om att ta fram relevanta underlag till valnämnden samt att ha kontakter med Länsstyrelsen, Valmyndigheten samt internt inom kommunorganisationen.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst, där det primära arbetet i första hand blir att samordna och organisera en kommunal folkomröstningen 2021 samt valet 2022. Under mellanvalsperioder utgör tjänsten en kvalificerad resurs för andra uppdrag på kansliavdelningen.

Vi söker dig som
har ett intresse för samhällsutveckling och demokratiska processer. Du har examen inom statsvetenskap, eller andra utbildningar som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Tidigare erfarenhet av valarbete är mycket meriterande.
Tjänsten kräver förmåga att snabbt kunna ta till sig ny information och prioritera rätt när tempot är högt. Du måste vara strukturerad, självständig, noggrann, initiativtagande och med ett lösningsinriktat arbetssätt. Du är en god kommunikatör och har lätt för att etablera kontakter. Du talar och skriver obehindrat på svenska och uttrycker dig väl både muntligt och skriftligt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kansli- och utredningsavdelningen ingår i kommunledningskontoret som ansvarar för strategiskt verksamhets- och ledningsstöd samt säkerställer samordning inom hela kommunförvaltningen. Avdelningen utgörs av en nämnd- och registraturenhet samt, utredarenhet och en säkerhetsenhet. Du blir en av 17 medarbetare vid nämnd-och registraturenheten, som utgörs av nämndsekreterare, registratorer, administratörer en arkivarie och en arkivassistent.

I Värmdö kommun
erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Administration, Övrigt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.