Ungdomsbibliotekarie

Ungdomsbibliotekarie

Värmdö bibliotek kommer att förvärva en Läs- och skaparbuss som finansieras genom bidrag från Statens Kulturråd i satsningen Stärkta bibliotek. Bussen ska finnas där människor samlas, oavsett dag och tid. Vi kommer samarbeta och planera med föreningslivet, samt med andra kommunala enheter. Bland annat kan Kulturskolan åka ut vissa dagar och erbjuda lektioner. Bussen kommer att finns som ett fritidsutbud exempelvis på plats på träningar och cuper, på fredagskvällars spontanfotboll eller hos cricketklubben för nyanlända. Vi kommer att besöka havsbad på sommaren, visa film, ha makerspace. Bussen kan nå ut till avsides delar av kommunen, där folk bor men där närhet till bibliotekslokaler saknas. Den kommer att finnas på festivaler och arrangemang. Bussen kommer att utrustas med medier och digitalt utbud som gynnar ökad digital delaktighet. Värmdös ungdomar rör sig mest i sitt närområde, där ska vi finnas och på så sätt nå nya målgrupper.

I rollen som ungdomsbibliotekarie uppkommer sedvanliga biblioteksuppgifter som bemanning, bokuppsättning, mediainköp, lokalisering och gallring av media. Den läsfrämjande verksamheten är en av de viktigaste och du lockar till läslust och språkutveckling för ungdomar och unga vuxna. Du kommer att ingå i teamet för Läs- och skaparbussen och ska köra och arbeta på bussen, enligt ett schema flera dagar i veckan. Du kommer att ha ditt kontor på Gustavsbergs bibliotek men finnas tillgänglig för arbete på samtliga Värmdös bibliotek inklusive bussen.

Vidare i rollen som ungdomsbibliotekarie ansvarar du för ungdomsverksamheten vid Värmdö bibliotek och förväntas stärka nätverk kring ungdomar genom samarbete med bland annat fritidsgårdar, föreningar, organisationer och kommunala enheter. Värmdö bibliotek har idag ett nära samarbete med Kulturskolan och arbetar efter en metod som bygger på tjänstedesign vilken utgår från användarens behov. Vi vill hitta nya sätt att arbeta för att lösa framtidens utmaningar.
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av ungdomsverksamhet på bibliotek och ett stort intresse för och kunskap om barn- och ungdomslitteratur. Du är van att tala inför grupper och kan presentera saker både muntligt och skriftligt. Du kan arbeta med nya medier, makerspace och med MIK. Du kan skapa och driva samverkan med andra kommunala verksamheter och med externa aktörer. Värmdö bibliotek är en HBTQ-certifierad verksamhet som tillämpar en normkreativ arbetsplats. Det är därför meriterande med kunskaper om normkritik och HBTQ-frågor. Du har B-och/eller C-körkort. Om endast B-körkort är du är beredd att ta C-körkort (arbetsgivaren står för kostnaden).

Som person ser vi att du är utåtriktad, idérik och har ett stort intresse av att jobba med ungdomar och unga vuxna. Du sätter besökaren i fokus, har social kompetens och en stor servicekänsla. Du är van att jobba såväl individuellt som i grupp och har lätt för att samarbeta. Vi ser även att du är resultatinriktad, ansvarstagande och strukturerad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Värmdö bibliotek är en del av Kultur- och fritidsavdelningen och består av fyra folkbibliotek belägna i Gustavsberg, Djurö, Hemmesta och Ingarö samt fem ö-bibliotek. På Värmdö bibliotek är vi 21 medarbetare som arbetar gemensamt för att ge besökarna den bästa biblioteksservicen. Vi arbetar på många olika sätt för att förmedla litteratur och sprida läslust, genom bokklubbar och boksamtal, sagostunder, sociala medier, vår hemsida och Värmdöbibblopodden. Vi erbjuder intressanta aktiviteter och program för alla åldrar och vi arbetar aktivt med uppsökande verksamhet och med integration.
I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid 100 % och är en tillsvidareanställning, tillträde 1 mars 2019 eller enligt överenskommelse. Kvälls- och helgstjänstgöring ingår enligt ett rullande schema. Utöver det kan det vara aktuellt att arbeta kvällar och helger på bussen.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2019.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Ann-Helen Johansson, bibliotekschef, 08- 570 482 26. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.