Stödpedagog

Stödpedagog

Varje dag hjälper vi våra medborgare i deras vardag. För oss är ett respektfullt förhållningssätt det centrala, där vi arbetar utifrån vår värdegrund, Närvaro - vi ser och lyssnar på de människor vi möter. Hos oss får du vara en del att ett stolt team som arbetar med medborgaren i fokus.

Vi tror på våra medarbetare och hjälper dem att utvecklas genom utbildningar och föreläsningar. Vi strävar hela tiden framåt mot nya mål och du blir en viktig del i vår utveckling.

I rollen som stödpedagog är du ett stöd för våra boende i det direkta vardagsarbetet med särskilt ansvar för vissa verksamhetsövergripande områden. Du kommer att ha ansvar för social dokumentation samt för pedagogiskt utvecklingsarbete på individ och gruppnivå. Det innebär att du kommer planera, leda och utvärdera det pedagogiska arbetet i samverkan med kollegor, chef och övriga i organisationen.

Vi söker i första hand dig som har genomfört omvårdnadsprogrammet med inriktning funktionsnedsättning (och/eller socialt arbete, pedagogiskt arbete). Du bör även ha lägst ett års eftergymnasial utbildning på yrkeshögskola om minst 200 yrkeshögskolepoäng, eller minst 60 högskolepoäng med inriktning mot verksamhetsområdet.
Då kommunikation är ett av de största behoven hos våra kunder, samt att vi har dokumentationskrav, krävs goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt god datorvana.

Vi ser även att du har erfarenhet av arbete med målgruppen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person är det viktigt att du är lugn, lyhörd, pedagogisk, flexibel och ansvarsfull. Du har ett intresse och engagemang för människor med behov av särskilt stöd.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Social- och omsorgskontoret är Värmdö kommuns egen utförare av vård- och omsorg med uppdrag att göra vardagen meningsfull för kommunens medborgare. Till vår gruppbostad i Värmdö söker vi nu en stödpedagog eller motsvarande. Hit tar du dig lätt, direktbuss går från Slussen var 10:e minut och tar ca 35 minuter.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen avser tillsvidareanställning med en sysselsättningsgrad på 75 %. Vi tillämpar jourtjänstgöring nattetid, arbete varannan helg och rullande 4-veckors schema.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Urval och intervjuer sker löpande så registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 april 2019.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Anna Svahn, gruppchef, mail anna.svahn@varmdo.se eller telefon 08-570 471 29. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.