Specialpedagog

Specialpedagog

Varje dag går ca 7000 barn och ungdomar till en skola i Värmdö. I utbildningskontoret ingår all personal och ledning med ansvar för allt som rör utbildningsverksamheten. Detta ställer krav på ett välfungerande samspel mellan organisationens olika delar och processer. Till avdelning styrning och kvalitet som ingår i utbildningskontoret söker vi nu en utvecklingsinriktad specialpedagog som vill vara med och bygga upp och driva ett nytt pedagogiskt centrum för Värmdö kommuns förskolor och skolor.

Värmdö kommun förenklar vardagen i alla skeden av livet genom att tänka digitalt först. Vi prioriterar den digitala förnyelsen för att möta förväntningar i ett alltmer digitaliserat samhälle.
I rollen som specialpedagog kommer du ha din faktiska tillhörighet i Barn- och elevstöd som är en del av pedagogiskt centrum, centralt beläget i kommunhuset i Skogsbo i Gustavsberg. Du kommer även ha en lokal i Hemmestaskolan. När du arbetar i kommunhuset i Skogsbo deltar du i Barn- och elevstöds bedömningsmöten. Tillsammans med IT-avdelningen bygger du upp och utvecklar en webbplats som ska utgöra stöd för enheternas arbete med elever. Du deltar, vid behov, i rektorsmöten. I dina arbetsuppgifter ingår också omvärldsbevakning inom området specialpedagogik och att anordna föreläsningar samt att driva Värmdö kommuns specialpedagogiska nätverk. I lokalen i Hemmestaskolan ska du finnas tillgänglig för besök av personal från enheterna. Du kommer till exempel att visa och rekommendera kompensatoriska hjälpmedel och litteratur som enheterna kan köpa in.

En del av den övriga arbetstiden kommer du att tillbringa ute på enheterna, för att delta aktivt i arbetslagsmöten och EHT.
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog. Du behöver ha goda IT-kunskaper, samt god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift samtidigt som du är pedagogisk när du lär ut till andra. Du har ett intresse för digitala tjänster och teknik i stort och förstår hur viktigt det är med informationssäkerhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är en strukturerad och självgående person med känsla för god kvalitet. Vidare är du serviceinriktad och ansvarskännande, och du kan arbeta lösningsinriktat och flexibelt. Du är en prestigelös person och tycker om att samarbeta med olika aktörer i och utanför skolan. Det är mycket viktigt att du har en positiv inställning till ditt arbete.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av arbete i pedagogiskt centrum eller liknande, och om du tidigare har arbetat i grundskolan. Meriterande är även utbildning/erfarenhet av att bygga upp/utveckla webbplatser.
Inom utbildningskontoret arbetar cirka 1300 medarbetare inom förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grundsärskola, fritidshem och gymnasium. På avdelning styrning och kvalitet finns alla funktioner som jobbar med utbildning i central förvaltning samlade. Avdelningens uppdrag omfattar central myndighetsutövning inom utbildningsområdet, prognos och behovsbedömningar, samt lednings- och verksamhetsstöd till de kommunala verksamheterna. Avdelningen arbetar för att erbjuda bästa möjliga service, kunskap och kompetens och med effektiva arbetssätt och processer.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 12 apr 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.