Specialpedagog/Speciallärare

Specialpedagog/Speciallärare

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

På Ösbyskolan är vi stolta
över och värnar vårt tillåtande och varma klimat bland personal och elever. Vi har fördelen av att vara en stor skola med en arkitektur och organisation som skapar möjlighet att ge våra elever en intim och trygg miljö. Närheten till eleverna i årskursen och dess lärare gynnar goda samarbeten, kreativitet och ett långsiktigt kunskapsutvecklande arbete.

Vi har ett starkt och kompetent personalkollegium som ger dig möjlighet att tillsammans medverka i utvecklingen av skolans verksamhet samt dig själv som pedagog. Vi arbetar aktivt och medvetet för en trygg, lugn och motiverande studiemiljö där samverkan och delaktighet är en viktig del. Varje elev ska stöttas och utmanas till sin största möjliga kunskapsutveckling för att rustas för vidare val och möjligheter i livet!

I rollen
som specialpedagog/speciallärare stimulerar, varierar och bemöter du eleven utifrån elevens egna förutsättningar och behov. Du kommer att arbeta i skolans stödteam med elever och samarbeta med föräldrar och övriga pedagoger och arbetslag på skolan. Vid behov kommer du även att stötta elever i klass eller grupp samt bedriva enskild undervisning. Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö i moderna lokaler med tillgång till egen bärbar dator.

Vi söker dig som
är legitimerad specialpedagog/speciallärare och som är tydlig i din ledarroll. Du har en positiv elevsyn och utgår från att elever kan och vill och ser samarbete som en nödvändighet i dagens skola. Du är villig att tillföra elever och medarbetare dina erfarenheter och din kompetens och du har en bred kunskapssyn.

Vidare ser vi att du vill väcka nyfikenhet och motivation hos eleven och att du tror på elevens egen förmåga. Du är van att driva hela processen runt elever i behov av särskilt stöd och är motiverad till samarbete med kollegor där utbyte av erfarenheter och kunskaper är fundamentet. Ditt arbetssätt är systematiskt, strategiskt och långsiktigt och du använder dig av forskningens påvisade framgångsfaktorer samt IKT som pedagogiskt redskap. Du är även bekväm i en handledande roll.
För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Ösbyskolan
har varit verksam sedan 1997 och har idag ca 800 elever från förskoleklass till årskurs 9. Tillsammans med eleverna arbetar vårt härliga kollegium bestående av ca 110 engagerade medarbetare. Vår skola präglas av både traditioner liksom nytänkande och utveckling. Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö i moderna lokaler. Ösbyskolan ligger i Gustavsberg, Värmdö kommun med mycket goda och täta förbindelser med ca 25 min resväg från Slussen.

I Värmdö kommun
erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter
de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.