Sommarvikarierande Habiliteringsassistenter

Sommarvikarierande Habiliteringsassistenter

Varje dag hjälper vi våra medborgare i deras vardag. För oss är ett respektfullt förhållningssätt det centrala, där vi arbetar utifrån vår värdegrund, Närvaro - vi ser och lyssnar på de människor vi möter. Hos oss får du vara en del att ett stolt team som arbetar med medborgaren i fokus.

Vi tror på våra medarbetare och hjälper dem att utvecklas genom utbildningar och föreläsningar. Vi strävar hela tiden framåt mot nya mål och du blir en viktig del i vår utveckling.

I rollen som sommarvikarierande habiliteringsassistent skapar du förutsättningar för trygghet, personlig utveckling och goda levnadsvillkor genom att erbjuda stöd och service till de boende. Stödet och servicen anpassas efter den enskildes behov och möjliggör för denne att själv bestämma över sin vardag samt mötas med respekt för egna behov och önskemål. Arbetet med personer inom LSS erbjuder således ett varierat jobb. Att arbeta i personers hem ställer krav på dig som habiliteringsassistent att vara lyhörd och respektera de boendes integritet. I arbetet ingår också daglig dokumentation.

Vi söker dig som har utbildning eller studerar inom vård och omsorg, eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med målgruppen eller inom vård och omsorg, alternativt barn och fritid, är meriterande. Det är även meriterande om du har dokumentationsvana.
Som person är du engagerad, lyhörd och ansvarsfull. Arbetet förutsätter att du är lugn, trygg och sätter kundernas behov i fokus. Du skall kunna arbeta självständigt men framförallt trivas med att arbeta i grupp. Arbetet som habiliteringsassistent förutsätter goda språkkunskaper i svenska, både i tal och skrift, då kommunikation med de boende är väsentligt för tjänsten.

Du måste vara minst 18 år, vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens brottsregister en förutsättning för anställning. Använd blankett 442.9 som du beställer från polisen.se. För att underlätta rekryteringsprocessen bör du direkt i samband med din ansökan begära utdraget då handläggningstiderna kan vara långa.

Enheten för boende/LSS består av åtta gruppbostäder och en servicebostad för vuxna med funktionsnedsättning, samt ett korttidshem för barn och ungdom med funktionsnedsättning. Totalt är vi ca 100 medarbetare inom enheten.

Social- och omsorgskontoret är Värmdö kommuns egen utförare av vård- och omsorg med uppdrag att göra vardagen meningsfull för kommunens medborgare. Till våra gruppbostäder tar du dig lätt, direktbuss går från Slussen var 10:e minut och tar ca 25-35 minuter.
I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningarna omfattar timvikariat med timlön, vid behov under sommaren 2019, samt resten av året. Sysselsättningsgraden kan därmed vara varierande. Anställningen inkluderar jourtjänstgöring nattetid samt arbete under vissa helger.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Urval och intervjuer sker löpande så registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 5 maj 2019.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Sofia Grafström, gruppchef, mail sofia.grafstrom@varmdo.se eller telefon 08-570 470 24. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.