Socialsekreterare till vår mottagningsenhet

Socialsekreterare till vår mottagningsenhet

Att jobba i Värmdö kommun innebär det bästa av två världar - den naturnära småstadskänslan, bara ett stenkast från storstadspulsen. Kollektivt i rusningstrafik tar det ca 30 minuter med direktbuss från Slussen. Du börjar dagen med en kort resa över broar och hav till vår fina skärgårdskommun. Bussarna går var 10:e minut. I vår centralort, Gustavsberg hittar du vårt ljusa och fräscha kommunhus. Väljer du istället bilen tar samma sträcka 20 min. Till oss pendlar du rätt!

Mottagningsenheten inom individ och familjeomsorgen omfattar idag en mottagningsgrupp som tar emot alla nya ärenden som söker kontakt med myndigheten, likväl som kommunens familjerätt, bostadssociala gruppen samt arbete och försörjningsstödsgruppen. Vi är en förhållandevis ny enhet med uppdraget att fortsätta utveckla verksamheten med fokus på individens förmåga att bli självständig och att förbättra socialsekreterarnas förutsättningar för att uppnå detta. Vi har en stark inriktning på teamarbete kopplat till våra medborgares behov av stöd.

Som socialsekreterare i vår gemensamma mottagning kommer du främst möta familjer, barn och ungdomar. Du kommer tillsammans med fyra kollegor ta emot orosanmälningar och ansökningar och göra förhandsbedömningar. Du kommer ha stor möjlighet till teamarbete och att se till helheten tillsammans med övriga kollegor i mottagningsgruppen som tar hand om såväl försörjningsstöd, våld i nära relation, beroende och socialpsykiatrifrågor. Du kommer även ha ett administrativt stöd och ett nära ledarskap för att få bäst möjliga förutsättningar.
Vi söker dig som har en socionomexamen med erfarenhet av arbete inom socialtjänsten, gärna inom Barn och ungdom. Meriterande om du har erfarenhet av arbete inom en mottagningsfunktion. De är viktigt att du tror på medborgarens egna förmågor och ser service och rådgivning som något självklart. En förutsättning är också att du trivs att arbeta i team samt kan arbeta ensam, och uppskattar det varierande tempo arbetet i mottagningen innebär.

Som person ser vi att du är positiv och lyhörd. Du har en stark drivkraft och är lösningsfokuserad samt har lätt för att lära nytt och ta egna initiativ. Du är noggrann, strukturerad och självständig, samt har god förmåga att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och din möjlighet att bidra till verksamhetens utveckling.

Som arbetstagare hos oss har du bland annat tillgång till friskvårdsbidrag, semesterväxling, ljusa lokaler och modern teknologi.

Har detta gjort dig nyfiken på oss? Då ska du ta chansen att söka tjänsten som socialsekreterare på Socialtjänsten i Värmdö kommun.

Anställningen är tillsvidare och omfattar heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Välkommen med din ansökan via www.varmdo.se/ledigajobb. Urval och intervjuer sker löpande så registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 november 2018.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta gruppchef Johan Arnold 08-570 481 50. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Administration, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 nov (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.