Skolchef mot förskolan

Skolchef mot förskolan

Värmdö - skärgårdens mötesplats! Med entusiasm och stort ansvarstagande tar vi oss an uppdraget att ge våra 10393 unga medborgare den bästa grunden för att bygga sin framtid. Vi är en kommun i stark tillväxt som står inför en fantastiskt spännande resa mot att skapa den bästa förskolan för våra barn i Värmdö. Vi väljer att sätta medborgaren i fokus och erbjuder undervisning i toppklass, både i våra tätorter och ute i vår natursköna skärgård. Vår prioritet är att alla barn ska få en utbildning som är av mycket god kvalitet i en trygg miljö som skapar en längtan till att gå till förskolan. Hos oss ska varje dag vara en lärorik upptäcktsfärd!

I rollen som skolchef mot förskolan får du den spännande möjligheten att tillsammans med våra engagerade förskolechefer och medarbetare ansvara för att driva den pedagogiska utvecklingen tillsammans med förskolorna. Med avstamp i det systematiska kvalitetsarbetet säkerställer du att verksamheten håller en hög kvalitet med barns utveckling och lärande i fokus. Du stöttar verksamheten genom att handleda, utmana, ge feedback, observera och agera bollplank. Du verkar också som metodstöd för att leda och inspirera verksamheten till utveckling. Du får en strategiskt viktigt roll som ställer krav på innovationsförmåga, nyfikenhet och ett närvarande ledarskap.

Värmdö växer så det knakar och är idag en av Sveriges mest expansiva kommuner. Det medför utmaningar i bland annat kompetensförsörjning och digitalisering. Vi förutsätter därför att du verkar för att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter och aktivt väljer att arbeta för att ge de bästa förutsättningarna för våra verksamheter och medarbetare att utvecklas.

Rollen innebär verksamhets-, personal-, samt uppföljningsansvar för Värmdös alla kommunala förskolor. Du kommer att ingå i Utbildningskontorets ledningsteam där vi tillsammans ansvarar för att leda och utveckla verksamheterna utifrån ett helhetsperspektiv. Ledordet är Ett Värmdö.
Vi söker dig som har en högskoleutbildning med pedagogisk inriktning, samt erfarenhet av att leda förskoleverksamhet. Du har en gedigen kunskap om förskolans verksamhet och ett starkt engagemang med fokus på kvalitet och resultat som ett led i att skapa verksamhetsutveckling i förhållande till uppdraget. Du har dessutom tidigare erfarenhet av att leda en verksamhet i utveckling. Vidare har du barnet i fokus, samt har mycket goda kunskaper i förskolans styrdokument. Du har även erfarenhet och kunskap om arbetsmiljöarbete. Du är en stark pedagogisk ledare och inspiratör, som har förmågan att leda mål- och resultatstyrt. Dessutom har du lätt för att arbeta självständigt och driva dig själv framåt.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Som person är du prestigelös, trygg och rak. Du har en stark analytisk och reflekterande förmåga och ser enkelt det långsiktiga perspektiv samt visar ett stort intresse för vad som händer i forskning och omvärld. Du har, precis som dina kollegor i ledningsteamet, ett nytänkande ledarskap som gynnar verksamhetens bästa. Kommunikation är en hörnsten i ditt ledarskap vilket visar sig i att du är en god representant för kommunen både internt och externt. En hög social kompetens och förmåga att entusiasmera dina medarbetare ser vi också som en stor tillgång.

Värmdö kommun står för ett tydligt ledarskap som gör det möjligt för våra medarbetare att utföra sitt arbete och själva ta ansvar för sin personliga utveckling och kompetens. På så vis blir ledarskap din viktigaste arbetsuppgift i rollen som skolchef.

Som stöd i ditt arbete erbjuder vi bland annat Värmdö kommuns Ledarakademi som är ett utvecklingsprogram speciellt framtaget för dig som chef och ledare i Värmdö kommun.
För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning. Detta beställer du själv och tar med, oöppnat, till ett eventuellt intervjutillfälle.
Utbildningskontoret i Värmdö kommun spelar en av de viktigaste rollerna i vårt samhälles hållbara utveckling. Kontoret svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar inom Värmdö kommuns egna förskole, grund- och gymnasieskoleverksamheter eller genom att föräldrar väljer omsorg i enskilda huvudmäns regi. I verksamheten ingår förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem, grundskola, grundsärskola och gymnasieskola. Totalt omfattar verksamheten 28 förskolor, tio grundskolor och två gymnasieskolor.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på "sök tjänst" nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 5 april 2019.
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Peter Bergström, Utbildningschef, tfn 0768995444. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 apr (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.