Samverkansresurs mot fritidshem

Samverkansresurs mot fritidshem

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Hos oss får du
arbeta med något av det mest värdefulla som finns - att hjälpa våra barn och ungdomar att växa. Du får möjligheten att komma till en ung kommun i utveckling och bidra med dina kunskaper och erfarenheter till våra barn och ungdomar som går i skolan i Värmdö.

Nu söker Farstavikens skola en samverkansresurs för arbete med en elev som har diabetes.

Rollen som
samverkansresurs innebär att du är knuten till skolans fritidsverksamhet. Ditt huvudansvar är att ansvara för en elev med diabetes och du skall därför vara väl förtrogen med kaloriberäkning och medicinering. Under skoltid arbetar du i klassen tillsammans med läraren men det kan även förekomma arbete ensam med mindre grupper då ni arbetar i halvklass. Under eftermiddagen följer du eleven till fritids och är då en av våra duktiga medarbetare som ser till att alla eleverna får en meningsfull fritidsverksamhet i riktlinje med ny läroplanen. Du kommer också att ha föräldrakontakt och genomföra andra arbetsuppgifter kopplade till din tjänst.

Vi söker dig som
har som lägst en barnskötarutbildning och erfarenhet av liknande arbete inom skola/förskola. Ditt huvudansvar är att ansvara för en elev med diabetes och du skall därför vara väl förtrogen med kaloriberäkning och medicinering. Du har ett stort engagemang och lätt för att samarbeta. Du är lyhörd, tydlig och respektfull och har god förmåga att samverka med elever och föräldrar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Farstavikens skola
är en F-9 skola som ligger i Gustavsberg, ca 30 minuter med buss från Slussen. Skolan har ca 800 elever i årskurserna F-9 och är uppdelad i två enheter, Kvarnberget årskurs 5-9 och Ekedal årskurs F-4. Verksamheten bedrivs nu i helt nyrenoverade lokaler som färdigställdes till hösten 2020. På vår skola arbetar en varm och engagerad personalgrupp med elevernas bästa för ögonen. Arbetet präglas av den goda stämning och respekt som råder mellan alla, såväl elever som lärare och övriga medarbetare.

Våra gemensamma mål för utbildningen är att eleverna ska:

.Utveckla förmågor och erövra goda kunskaper för vidare studier.
.Mötas av vuxna som ser dem och intresserar sig för dem som individer och i grupp.
.Utveckla en känsla av att de kan förverkliga sina drömmar och utveckla kreativitet.
.Utveckla känslan av att olika är bra.
.Gemensamt arbetar för en trygg och lugn miljö.

Ansökan

Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på "sök tjänst" nedan och följ sedan instruktionerna Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober 2020
. Intervjuer och urval kommer att ske löpande.

Vill du veta mer
är du välkommen att kontakta Ia Heribertson 08-570 470 57 eller Per Wirmén, biträdande rektor, på telefonnummer 08-570 489 90.
Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 okt 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.