Samordnare för Ungdomsdialog i Värmdö

Samordnare för Ungdomsdialog i Värmdö

Värmdö kommun har sedan flera år ett levande och aktivt arbete för att stärka ungdomars deltagande i samhällsutvecklingen. Ungdomsting, demokratiambassadörer, utbildningar, demokrativerkstäder, ungdomsråd är exempel på aktiviteter. Arbetet sker inom ramen för "Ung i Värmdö". Det är en plattform där vi tillsammans arbetar med ungas delaktighet och inflytande. Utöver ungdomsdialog, tillhandahåller Ung i Värmdö mötesplatser och aktiviteter på fritiden för personer mellan 13 och 25 år.

Ungdomsdialogen syftar till att öka ungas intresse och förståelse för lokala beslutsprocesser, skapa plattformar och verktyg för unga under 18 år att utöva sina demokratiska rättigheter samt skapa mötesplatser och plattformar för dialog mellan ungdomar och politiker med förtroendeuppdrag i kommunen.

Vår samordnare för ungdomsdialogen i Värmdö kommun ska vara föräldraledig. Därför söker vi en vikarierande samordnare för 2019.
Rollen som samordnare för ungdomsdemokrati innebär att du kommer att arbeta tvärsektoriellt, där det är viktigt att du trivs i den typen av roll. Som samordnare är du navet för att stärka våra ungdomars demokratiska rättigheter och att få fler ungdomar engagerade i frågan att utforma ett hållbart samhälle. Du kommer bland annat att arbeta med kommunens politiker, tjänstemän och verksamheter som arbetar med ungdomar, samt inte minst med unga själva. Du kommer att arbeta med delaktighet och inflytande på olika sätt, genom workshops, paneler, Ungdomsting m.m. Du kommer också att ansvara för att rekrytera och arbetsleda ungdomar i rollen som Kommunutvecklare under tre veckor varje år. Rollen ställer krav på att du i vissa sammanhang är en praktisk genomförare av aktiviteter men också har förmåga att arbeta i långsiktiga utvecklingsprocesser och som projektledare. Du kommer att finnas i en organisation med korta beslutsvägar tillsammans med engagerade kollegor där du får möjlighet till stort eget ansvarstagande.
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom beteendevetenskap, samhällsvetenskap, statsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren anser relevant för tjänsten. Du ska ha goda kunskaper om hur vårt samhälle fungerar och ha ett stort intresse för samhälls- och demokratifrågor och en förmåga att se på frågor i ett större perspektiv. Det är meriterande om du tidigare arbetat på en strategisk nivå eller i en samordnande roll. Vi söker dig som har förmåga och driv för att genomföra ungdomsdemokratiarbetet. Vi ser att du är duktig på att bygga upp nätverk med ungdomar och med nyckelpersoner som kan föra en fråga framåt eller sätta dig i kontakt med personen som kan. Du är även duktig på att motivera andra och har lätta att hitta lösningar och motivation även vid motgångar. Det är även viktigt att du kan sammanställa och analysera lättare statistik.

Som person är du strukturerad och van att arbeta mot deadlines. Du har en god förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap och anpassar ditt sätt att kommunicera efter mottagaren. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du skapar kontakter, engagemang och delaktighet.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.
I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen är ett vikariat på 50-75 % (enligt överenskommelse) och är en visstidsanställning. Tillträde sker utifrån överenskommelse, under mars 2019.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast 21 november 2018.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Fredrik Nornvall, kultur- och fritidschef, fredrik.nornvall@varmdo.se. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Administration, Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Sista ansökningsdag 21 nov (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.