Samhällsbyggnadschef

Samhällsbyggnadschef

Rollen rapporterar till kommundirektören och ingår i kommunledningen

Värmdö – skärgårdens mötesplats! Hos oss pågår en stor förändringsresa där industrisamhället omvandlas, sommarstugeområdena utvecklas och ett av Sveriges största VA-utbyggnadsprojekt pågår för fullt. Vi tar oss an framtidens utmaningar och möter morgondagen med entusiasm och stort ansvarstagande.

Värmdö kommun står inför en fantastiskt spännande framtidsresa där vi vässar och utvecklar organisationen för att möta framtidens behov. Vi ger dig möjligheten att bli en viktig nyckelspelare i utvecklingen av ett samhälle där våra medborgare vill leva, bo och verka. Du får möjlighet att sätta avtryck i en utvecklingsresa utöver det vanliga. Vi söker efter dig som vill vara med på vår vackra kommuns tillväxtresa för att bli en samhällsbyggare i världsklass!

Vi utvecklar nu vår strategiska agenda, ökar samverkan samt tydliggör mål- och budgetprocessen i organisationen för att stärka kvalitén i vårt tjänsteutbud. En stor injektion av positiv tillit ska generera kraft och arbetsglädje för att öka produktiviteten hos alla våra medarbetare. Ett Värmdö ska tillsammans arbeta för medborgarens bästa. Våra medborgare ska få mer än förväntat och våra medarbetare ska känna stolthet när de går till arbetet.

I rollen som samhällsbyggnadschef kommer du att få ett roligt, spännande och utmanande uppdrag där du ansvarar för att leda utvecklingen av samhällsbyggnadsprocessen inom en av Sveriges snabbast växande kommuner. I Värmdö står samhällsbyggnadsfrågorna högt upp på agendan och fokus de kommande åren kommer bland annat att ligga på de tekniska delarna då vi intensifierar arbetet med VA-utbyggnaden samt våra stora fastighetsprojekt. Som samhällsbyggnadschef behöver du vara en vass strateg som inte räds detaljfrågorna. Digitaliseringsresan är påbörjad och du besitter förmågan att utveckla effektiva processer för att kunna möta framtidens digitala behov.

I enlighet med kontorets uppsatta mål kommer du som samhällsbyggnadschef skapa förutsättningar för att kontorets arbete effektiviseras genom att beslut och processer kvalitetssäkras samt rutiner och metoder förtydligas och utvecklas.

Rollen innebär verksamhets-, personal-, budget- samt uppföljningsansvar för samhällsbyggnadskontoret. Som samhällsbyggnadschef är du föredragande i bygg, miljö och hälsoskyddsnämnden tekniska nämnden samt kommunstyrelsens utskott. Du blir ytterst ansvarig för samhällsbyggnadskontoret och har sju avdelningschefer som är direktrapporterande och ett hundratal kompetenta medarbetare. Du kommer ingå i Värmdö kommuns ledningsgrupp där ni tillsammans ansvarar för att leda och utveckla verksamheterna utifrån ett helhetsperspektiv. Ledordet är Ett Värmdö.

Värmdö kommun står för ett tydligt ledarskap som gör det möjligt för dina medarbetare att utföra sitt arbete och själva ta ansvar för sin personliga utveckling och kompetens.

Vi söker dig med akademisk examen med teknisk inriktning alternativt mångårig erfarenhet av att arbeta med samhällsbyggnad i en ledande befattning. Du har mycket goda ekonomiska kunskaper, ett skarpt affärssinne, är en skicklig förhandlare och väl förtrogen med fastighetsjuridiken, plan-och bygglagen, miljöbalken samt av att arbeta i projektform. Vi vill att du besitter en förståelse och gärna erfarenhet av såväl byggbranschen som det kommunala perspektivet.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av VA-utbyggnad, stora bygg- och fastighetsprojekt samt myndighetsutövning inom samhällsbyggnadsområdet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med digitalisering inom sakområdet.
Du har goda insikter i hur en politiskt styrd organisation verkar, antingen genom att du arbetat i en sådan, eller genom att du arbetat nära som exempelvis leverantör. Ditt ledarskap präglas av tydlighet, helhetsperspektiv, utvecklingsvilja och din strategiska förmåga är välutvecklad. Du har en mycket god förmåga att leda genom andra och är därmed bra på att delegera, prioritera och få andra att samverka över gränserna.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du trygg, prestigelös, analytisk, rak och räds inte beslutsfattandet. Du har en hög leveransförmåga och fullföljer alltid dina åtaganden. Du är även kommunikativ och en god representant för kommunen både internt och externt. En hög social kompetens och förmåga att entusiasmera dina medarbetare ser vi som en stor tillgång.

Utveckling och nyfikenhet är givna förutsättningar för att en kommun i stark tillväxt ska klara resan framgångsrikt. Vi väljer därför att sätta oss i förarsätet och effektiviserar kontoret arbete för att ge bästa möjliga service till Värmdös medborgare. Ett nytt Samhällsbyggnadskontor träder därmed i kraft 1 januari 2019 och ansvarar för myndighetsutövning kopplad till miljöbalken samt plan- och bygglagen avseende planläggning, bygglov, marklov, rivningslov, enskilda VA-anläggningar, miljö- och hälsoskydd samt livsmedel. Under kontorets ansvarsområden finns även kommunens samlade fysiska planering, mark och exploatering samt drift och utbyggnad av VA, gata och park, kommunala verksamhetslokaler samt fastighetsförvaltning.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via Compass Human Resources Group. Klicka på "sök tjänst" nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 1 juli 2018.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Värmdö kommun med Compass Human Resources Group. För mer information är du välkommen att kontakta Anders Larsson, Rekryteringskonsult, på 073–203 46 91, eller anders.larsson@compass.se, Hans Jansson, Rekryteringskonsult, på 073–461 36 03 eller hans.jansson@compass.se eller Maria Andersson, Research Consultant, på 073-421 16 11 eller maria.andersson@compass.se
Mer info
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Organisation & ledning, Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.varmdo.se
Sista ansökningsdag 1 juli (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.