Rektor, biträdande

Rektor, biträdande

På Ösbyskolan är vi stolta över och värnar vårt tillåtande och varma klimat. Trots att vår skola är stor skapar vi möjligheter för att ge våra elever en intim och trygg miljö. Vår skola präglas av både traditioner samt nytänkande och utveckling, och kännetecknas av goda samarbeten, kreativitet och ett långsiktigt kunskapsutvecklande arbete. Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsmiljö i moderna lokaler med tillgång till bra It-teknik.

Vi har ett starkt och kompetent personalkollegium med pedagogisk personal, elevhälsa och eget skolkök, lokalvård samt vaktmästeri. Du kommer att arbeta i nära samarbete med skolledning och skolsekreterare.

Ösbyskolan ligger i Gustavsberg, Värmdö kommun med mycket goda och täta förbindelser med ca 25 min resväg från Slussen.

I rollen som biträdande rektor får du möjlighet att tillsammans med dina kollegor medverka i utvecklingen av skolans verksamhet samt av dig själv i din yrkesroll. Vi arbetar aktivt och medvetet för en trygg, lugn och motiverande miljö där samverkan och delaktighet är en viktig del.
Som biträdande rektor har du fokus på skolans inre arbete. Det omfattar till exempel att arbeta i med ekonomi, betyg, anställningsavtal och personalansvar. Det innebär också att driva skolans utvecklingsarbete och vara delaktig i ledningsgruppen, ha kontakt med vårdnadshavare och elever, samt att samverka på kommunnivå och i arbetsmiljöarbete.

System du kommer att arbeta i är bland andra Procapita, Heroma, Raindance, SchoolSoft och SCB.

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom till exempel pedagogik eller ekonomi. Genomförd rektorsutbildning är meriterande. Du har goda kunskaper i att arbeta i digitala system och verktyg, och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vidare har du erfarenhet av att leda personal samt av att leda utvecklingsarbete. Du är en tydlig förebild som har en positiv elevsyn. Du ser samarbete som en nödvändighet och är villig att bidra med dina erfarenheter och din kompetens.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.
Ösbyskolan har varit verksam sedan 1997 och har idag ca 830 elever från Förskoleklass till årskurs 9. Tillsammans med eleverna arbetar vårt härliga kollegium bestående av ca 110 engagerade medarbetare. Vår skola präglas av både traditioner liksom nytänkande och utveckling.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökanden med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde i december 2019 eller enligt överenskommelse.
Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast den 20 oktober 2019. Urval och intervjuer sker fortlöpande.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rektor Ulrika Mjörud, ulrika.mjorud@varmdo.se. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Organisation & ledning, Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.