Miljöplanerare

Miljöplanerare

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Värmdö kommun är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Vi har snabbt förflyttat oss från ett industrisamhälle till en expansiv kommun med fortsatt tillväxt i både stads- och landsortsmiljö samtidigt som vi kan erbjuda en vacker skärgårdsmiljö och närhet till natur. Vi planerar och bygger unika bostäder i kulturhistoriska miljöer och skapar nya mötesplatser för framtidens medborgare samtidigt som vi ska värna och utveckla vatten- och naturmiljön. Värmdö kommun söker nu efter dig som vill vara med på vår resa för att bli en samhällsbyggare i framkant!

I rollen
som miljöplanerare kommer du ha en viktig roll för att aktivt verka för att integrera miljö- och hållbarhetsfrågor i samhällsbyggnadsprocessen. Arbetet är omväxlande med stora möjligheter att påverka hur arbetet ska utvecklas och drivas. Du kommer att driva och delta i projekt i allt ifrån de mycket tidiga skedena, till planläggning och genomförande. Det sker genom att du som projektmedlem bidrar i kommunens detaljplaneprojekt genom att ta fram underlag om miljöfrågor för området som planeras samt hjälpa till att beställa och granska specialistutredningar. Samtidigt kommer du självständigt driva projekt kopplat till kommunens utveckling av den gröna och blå infrastrukturen så som naturreservatsbildningar och restaurering av våtmarker. Du kommer även att arbeta med att sprida information och rådgivning internt och externt.

Vi söker dig som
har relevant akademisk utbildning och flerårig erfarenhet av miljöfrågor kopplat till fysisk planering. Du behöver ha goda kunskaper om miljölagstiftning, om natur och ekologi på både art- och landskapsnivå i terrester och akvatisk miljö. Då arbetet innebär många kontakter krävs mycket god social och kommunikativ förmåga och du behöver vara bekväm att ta plats och föra både miljöns och kommunens talan i olika sammanhang. Det är meriterande om du tidigare arbetat i en kommun med natur- och/eller miljöfrågor, har kunskap i GIS samt plan- och bygglagen och har B-körkort. Du behöver ha ett strukturerat arbetssätt och trivas att både jobba självständigt och med andra.

Översiksplaneavdelningens
ansvarsområden är översikts- och strategisk planering. Vi är en relativt liten avdelning med frågor som spänner över många områden så här finns både generalister och specialister. Med ett långsiktigt perspektiv tar vi fram övergripande planer för markanvändningen i kommunen, verkar för en hållbar utveckling och att utveckla metoder och processer. Avdelningen utarbetar bland annat strategiska dokument, verkar för skydd av naturområden och kulturmiljöer samt infrastrukturfrågor. Avdelningen är en del av samhällsbyggnadskontoret med ett brett ansvar och nära samarbete, vilket ger stora möjligheter att ständigt lära sig och utvecklas med andra.

Ansökan

Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på "sök tjänst" nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 17 januari 2021

Vill du veta mer
är du välkommen att kontakta Moa Öhman, översiktsplanechef, tfn. 08-570 485 82. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Industri & Anläggning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.