Miljöinspektör

Miljöinspektör

Industrisamhällen förvandlas och i vår centralort Gustavsberg växer nu bostäder och ny infrastruktur fram på det som tidigare var industrimark. Samtidigt består stora delar av kommunen av en underbar natur i vacker skärgårdsmiljö. Som miljöinspektör får du möjligheten att bli en viktig nyckelspelare för Värmdö och i förlängningen för en hållbar utveckling.

Vill du arbeta med trevliga kollegor på ett föränderligt kontor i utveckling, där tempot är högt och där kunden är i fokus är du rätt person för oss. Vi sitter i kontorslandskap med flexibla arbetsplatser.

I rollen som miljöinspektör med inriktning mot strandskydd ingår arbetsuppgifter inom miljöbalkens område. Du ska i huvudsak handlägga ärenden om strandskyddsdispens, anmälan om vattenverksamhet samt tillsyns- och klagomålsärenden. Arbetet är självständigt med stort eget ansvar. I rollen ingår även mycket kontakter med kommunens invånare och olika företag.

Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller med motsvarande naturvetenskaplig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet inom strandskyddshandläggning och vattenverksamhet, men även du som har erfarenhet inom närliggande områden kan vara intressant för oss. Har du juridisk kompetens inom förvaltningslagen och miljöbalken ses även det som meriterande. Vi värdesätter erfarenhet från myndighetsutövning i offentlig sektor.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du kommunicerar tydligt, enkelt och effektivt, är entusiastisk och positiv även i tuffa situationer. Du prioriterar service och anpassar ditt beteende för att skapa kundnöjdhet, och hanterar komplexa problem och situationer självständigt och effektivt. Vidare tar du initiativ inom och utanför eget ansvarsområde i syfte att få saker att ske.

Du behöver ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska eftersom du kommer att delta i sammanträden, hålla presentationer och möta medborgare och företagare. Giltigt B-körkort är ett krav.

Bygg- och miljöavdelningen utgörs av drygt 50 medarbetare som nästan uteslutande arbetar med myndighetsutövning. Vi ansvarar för olika typer av ärenden som exempelvis tillstånd, anmälningar, strandskyddsdispenser, livsmedelskontroller, bygglov, förhandsbesked, tillsyn, påföljder och ingripanden. Vi arbetar ständigt med vår tillgänglighet och strävan efter att vara kundorienterade. Vår personalgrupp är vänskaplig med bra stämning och högt i tak. Vi har en digitaliserad arbetsprocess med bland annat e-tjänster som stöd och digital handläggning.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Urval och intervjuer sker löpande så registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 10 maj 2019.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Hanna Hasanagic, tillförordnad chef över Strandskyddsenheten via växeln, 08-570 470 00. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 maj 2019 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.