Miljöinspektör med miljöskyddsinriktning

Miljöinspektör med miljöskyddsinriktning

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Vill du arbeta med trevliga kollegor på ett föränderligt kontor i utveckling där tempot är högt och där kunden är i fokus är du rätt person för oss. Värmdö kommun, en av Sveriges snabbast växande kommuner, söker dig som gillar en händelserik vardag, ser förändring som en möjlighet och har ett inre driv. Vi tror på våra medarbetares förmågor och satsar på individuella handlingsplaner och kompetensutvecklingsinsatser för att stärka dig i din roll.
Att säkerställa en god miljö är det viktigaste i det kommunala miljöskyddsarbetet! Som en av våra miljöskyddsinspektörer får du möjligheten att bli en viktig nyckelspelare för Värmdö och i förlängningen för en hållbar utveckling. Industrisamhällen förvandlas och i vår centralort Gustavsberg växer nu bostäder och ny infrastruktur fram på det som tidigare var industrimark. Samtidigt sjuder båthamnar, varv och marinor av aktivitet vid kusten och på skärgårdsöarna. Att bo, leva och ta del av det utbud och den service som finns i Värmdö ska alltid kunna ske på ett bra sätt ur miljö- och hälsoskyddssynpunkt.

Bygg- och miljöavdelningen arbetar för att hitta smarta lösningar och utveckla verksamheten genom digital utveckling samt genom att arbeta med LEAN. Som handläggare hos oss arbetar man i en helt digitaliserad process. Vi arbetar nära näringslivet för att utveckla våra processer och om man arbetar hos oss är det viktigt att vilja vara med och bidra i detta arbete.

I rollen
som miljöinspektör ingår arbetsuppgifter inom miljöbalkens område med fokus på miljöskydd. I huvudsak handlar det om att med stöd i lag hantera många olika ärenden, kontakter och diverse situationer. Det handlar dels om att hantera nya anmälningsärenden inom miljöskydd, göra prövning av åtgärder inom skyddsvärda områden, hantera akuta ärenden som miljöolyckor, svara på remisser från andra myndigheter eller enheter inom kommunen samt hantera inkomna klagomål. Dels att arbeta med planerad tillsyn på diverse miljöfarliga verksamheter (C-anläggningar och U-anläggningar). Information och viss allmänt hållen rådgivning förekommer också och du förväntas i din vardag hantera e-post, telefonkontakter, olika platsbesök samt interna möten. Vi samverkar även med andra tillsynsmyndigheter, exempelvis inom länet, så det finns stor möjlighet att delta i samverkansprojekt av olika slag. Som ett verktyg i arbetet är vi en av få kommunala miljötillsynskontor i landet som har en egen XRF-mätare för att kunna mäta upp metaller i exempelvis mark vilket är till stor hjälp i det dagliga arbetet inom bl.a. förorenad mark, båtärenden och klagomålsärenden.

I Värmdö kommun
erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter
de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen
är ett vikariat på heltid under ett år, tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på "sök tjänst" nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2021
. Intervjuer sker löpande.

Vill du veta mer
är du välkommen att kontakta Sissela Falk, enhetschef, bygg- och miljöavdelningen, via kontaktcenter 08-570 470 00. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Miljö, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.