Miljöinspektör hälsoskydd

Miljöinspektör hälsoskydd

Att skydda människors hälsa är det viktigaste i det kommunala hälsoskyddsarbetet! Som en av våra hälsoskyddsinspektörer får du möjligheten att bli en viktig nyckelspelare för Värmdö och i förlängningen för en hållbar utveckling. Industrisamhällen förvandlas och i vår centralort Gustavsberg växer nu bostäder och ny infrastruktur fram på det som tidigare var industrimark. Samtidigt sjuder båthamnar, varv och marinor av aktivitet vid kusten och på skärgårdsöarna. Att bo, leva och ta del av det utbud och den service som finns i Värmdö ska alltid kunna ske på ett bra sätt ur miljö- och hälsoskyddssynpunkt.

På Bygg- och miljöavdelningen tror vi på våra medarbetares förmågor och satsar på individuella handlingsplaner och kompetensutvecklingsinsatser för att stärka dig i din roll. Vi söker nu dig som gillar en händelserik vardag, ser förändring som en möjlighet och har ett inre driv.

Vi arbetar nära näringslivet för att utveckla våra processer, och för att trivas hos oss är det viktigt att vilja vara med och bidra i detta arbete.
I rollen som miljöinspektör med hälsoskyddsinriktning ingår arbetsuppgifter inom miljöbalkens område med fokus på hälsoskydd. Miljön inomhus och utomhus ska vara hälsosam att vistas i och ansvaret för det ligger hos verksamhetsutövare av olika slag men även privatpersoner i vissa fall. I huvudsak handlar det om att med stöd i lag (miljöbalken med mera) hantera många olika ärenden, kontakter och diverse situationer. Det handlar dels om att göra tillsynsbesök hos till exempel skolor, förskolor, fotvårdare, solarium, tatuerare och vandrarhem, men också om att hantera olika typer av klagomålsärenden såsom när boende upplever dålig inomhusmiljö i hyresbostäder på grund av buller, fukt, lukt, dåliga temperaturer eller annat. Handläggning av tillståndsärenden så som värmepumpar ingår också samt hantering av köldmediaärenden samt radon. Information och rådgivning ser vi som en viktig del i vårt uppdrag och du förväntas i din vardag hantera ett antal mail, telefonkontakter, olika platsbesök samt interna möten. Som en av flera inspektörer på vår enhet kan också andra arbetsuppgifter bli aktuella till viss del eftersom vi hjälps åt.

Arbetet är självständigt med stort eget ansvar samtidigt som vi har ett nära samarbete inom hälsoskyddsgruppen. Det är därför viktigt att både kunna ge och ta emot hjälp samt att man vill jobba tillsammans med andra i enlighet med uppsatta mål. I rollen ingår också många kontakter med kommunens invånare och företagare.
Vi söker dig som är utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller som har motsvarande utbildning eller motsvarande praktisk erfarenhet. Erfarenhet från arbete som miljöinspektör inom hälsoskyddsområdet eller motsvarande är önskvärt. Erfarenhet av vårt ärendehanteringssystem Castor är meriterade. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du kommunicerar tydligt, enkelt och effektivt och är entusiastisk och positiv även i tuffa situationer. Du prioriterar service och anpassar ditt beteende för att skapa ett gott bemötande. Du hanterar komplexa problem och situationer självständigt och effektivt, och tar initiativ inom och utanför eget ansvar i syfte att få saker att ske.

Du behöver även ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift eftersom du kommer att delta i sammanträden, hålla presentationer och möta medborgare och verksamhetsutövare. Giltigt B-körkort är ett krav.

Bygg- och miljöavdelningen utgörs av cirka 50 medarbetare som nästan uteslutande arbetar med myndighetsutövning. Vårt ansvarsområde omfattar tillsyn, tillstånd, strandskyddsdispenser, livsmedelskontroller, bygglov, påföljder och ingripanden. Vi arbetar ständigt med vår tillgänglighet och strävan efter att vara kundorienterade. Vår personalgrupp är vänskaplig med bra stämning och högt i tak. Intill våra kontorslokaler ligger ett härligt rekreationsområde som nyttjas flitigt av oss med promenader och löpning.
Bygg- och miljöavdelningen arbetar för att hitta smarta lösningar och utveckla verksamheten genom digital utveckling samt genom att arbeta med LEAN. Som handläggare hos oss arbetar man i en helt digitaliserad process.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningarna omfattar heltid och är två tillsvidareanställningar med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 dec 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.