Lärare till särskild undervisningsgrupp

Lärare till särskild undervisningsgrupp

Välkommen till en arbetsplats som kännetecknas av hög trivsel, kompetens, samarbete, utveckling och kreativitet. Hos oss fokuserar vi på tillgänglighet och inkluderande lärmiljöer i ett hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoperspektiv.

Varje dag går drygt 7000 barn och ungdomar till en skola i Värmdö. Hos oss får du ett underbart tillfälle att hjälpa våra unga medborgare att skapa framtida möjligheter.

Värmdö kommun är en ung kommun i utveckling med unga medborgare. Som skolkommun är Värmdö en progressiv och utvecklingsbenägen kommun. Undervisningen är i stor grad digitaliserad. Vi har en fin närhet mellan skolorna med täta samarbeten och erfarenhetsutbyten. Likvärdighet, inspiration och framåttänk präglar vår skolvardag.
Rollen som lärare är i detta fall förlagd till kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper (KSU) för elever med autism i grundskolan. Varje KSU-grupp består av 5-8 elever. Uppdraget som lärare handlar om att leda alla delar av undervisningen och följa upp varje elevs utveckling och lärande. Som undervisande lärare har du också ansvar för att leda och instruera resurspersonal i gruppen.
Klassläraransvar ingår för en KSU-grupp med elever i mellanstadieålder. Klassläraren och gruppens resurser bildar ett klassteam som har gemensam tid avsatt för veckovis planering. Som lärare ingår du i ett av skolans två lärararbetslag

Vi söker dig som har lärarlegitimation med bred behörighet i teoretiska ämnen för undervisning på mellanstadiet. Om du har speciallärarbehörighet ses detta som meriterande. Erfarenhet av att undervisa elever med autism och/eller andra elever med omfattande behov av särskilt stöd är ett krav.
Du är inkluderande i din roll, med ett tydligt ledarskap och en god struktur. Du har engagemang och möjlighetsfokus, arbetar för en god arbetsmiljö för dina elever såväl som dina kollegor och är en kreativ lagspelare.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Kullsvedsskolan består av grundsärskola åk 1-9 samt kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper (KSU) åk 5-9 i grundskolan. Läsåret 2020-21 kommer vi ha 65 elever totalt. Skolan har också fritidshem. Vi finns i orten Hemmesta bortom Gustavsberg, ca.30 minuter med direktbuss från Slussen.
Engagemang, utveckling och samarbete är kännetecknande och trivseln är hög i personalgruppen. Läsåret 2020-21 kommer här finnas runt 60 medarbetare, i huvudsak lärare/speciallärare och resurser/fritidspersonal. Vi har ett väl utvecklat arbete med extra anpassningar, visuellt stöd och digitala hjälpmedel i undervisningen. Skolan har två förstelärare, legitimerad kompetens i samtliga praktisk-estetiska ämnen samt en väl fungerande elevhälsa där samtliga kompetenser ingår.

Som medarbetare i hela kollegiet tillhör våra lärare också fasta tvärgrupper (blandad personal). Tvärgrupperna arbetar med skolans prioriterade mål och övergripande utvecklingsprocesser under arbetsplatsträffar och studiedagar. Vi har inriktning PBS (Positivt Beteendestöd) samt TBA (Tillämpad beteendeanalys), där kompetensen är hög. Skolan har också Grön flagg-certifiering.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 juni 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.