Lärare i trä- och metallslöjd

Lärare i trä- och metallslöjd

Hos oss får du arbeta med något av det mest värdefulla som finns, att hjälpa våra barn- och ungdomar att växa. Du får möjligheten att komma till en ung kommun i utveckling och bidra med dina kunskaper och erfarenheter till våra barn och ungdomar som går i skolan i Värmdö.

Vi erbjuder en möjlighet för dig att bli en del av en grupp hängivna och kompetenta lärare. Du kommer kunna samverka med kollegor i arbetet med planering och bedömning, delta i utvecklingsarbete gällande inkluderande lärmiljöer och differentierad undervisning, skolans digitalisering och språkutvecklande arbetssätt. Därför ser vi att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas som pedagog!
I rollen som lärare på Farstavikens skola ingår undervisning för elever i årskurs 3-9. Tjänsten är fördelad mellan våra skolenheter men huvuddelen ligger på Farstaviken /Kvarnberget där de äldre eleverna i åk 5-9 går. Du kommer att ingå i ett arbetslag och ha flera kompetenta kollegor att samarbeta med. Det finns även ämneskollegor att samarbeta med. I tjänsten ingår även mentorskap.

Vi söker dig som är legitimerad lärare i slöjd. Vi förväntar oss att du är trygg i din ledarroll, att du arbetar med lågaffektiva metoder och skapar en undervisningssituation där eleverna görs delaktiga. Att du har en positiv elevsyn som utgår från att elever kan och vill och att du värdesätter olikheter. Vi förutsätter att du kan och vill samarbeta med både elever, kollegor och föräldrar. Det är också viktigt att du deltar aktivt i arbetslagets arbete kring eleverna och med andra gemensamma uppgifter, samt att du är villig att tillföra arbetslaget dina erfarenheter och din kompetens.
För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Farstavikens skola är en F-9 skola som ligger i centrala Gustavsberg, ca 30 minuter med buss från Slussen. Vi har höstterminen 2020 ca 950 elever i årskurserna F-9, uppdelat på F-4 och 5-9 på Ekedal respektive Kvarnberget. Skolan i dess nuvarande form bildades 2013 och har sedan dess ett ökande elevantal och en mycket god utveckling.

På vår skola arbetar en varm och engagerad personalgrupp med elevernas bästa för ögonen. Arbetet präglas av den goda stämning och respekt som råder mellan alla, såväl elever som lärare och övriga medarbetare.

Våra gemensamma mål för utbildningen är att eleverna ska:
  • Utveckla förmågor och erövra goda kunskaper för vidare studier
  • Mötas av vuxna som ser dem och intresserar sig för dem som individer och i grupp
  • Utveckla en känsla av att de kan förverkliga sina drömmar och utveckla kreativitet
  • Utveckla känslan av att olika är bra
Omfattande om- och tillbyggnad och total upprustning av skolans samtliga lokaler på Kvarnberget har avslutats under sommaren 2018. Under sommaren 2020 är även totalrenoveringen av Ekedal klar. Lärarna har varit med i planeringen och utformningen av sin framtida arbetsmiljö och har varit med och utformat salarna till toppmoderna lärmiljöer.

I grunden ligger även erbjudandet om ferietjänst (med ledighet under lov) och marknadsmässig lön.
I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning. Tillträde 12 augusti 2020.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast den 19 juli 2020. Intervjuer kommer att ske löpande.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Linda Grönlund, biträdande rektor på Kvarnberget, på telefonnummer 08-570 489 02. Du är även välkommen att kontakta Per Wirmén, biträdande rektor på Ekedal, på telefon 08-570 48990. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 juli 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.