Lärare i åk 2

Lärare i åk 2

Välkommen till en unik plats nära hav och stad. Vi är den lilla F-3 skolan i direkt anslutning till vår förskola. Hos oss får du arbeta med något av det mest värdefulla som finns, att bidra till våra barns utveckling. Vi erbjuder dig en härlig arbetsplats med hög professionell nivå där du är viktig för våra elevers lärande. Vi har ett stort fokus på värdegrundsarbete, skrivutveckling och digitalisering. Hos oss får du bli en del av en skola med arbetsglädje, engagemang och mål mot innovativ utveckling.

Tillsammans med kompetenta kollegor får du möjlighet att driva och utveckla en skola där alla elever får möjlighet att nå maximal utveckling. Vi arbetar professionellt med inkludering och kooperativt lärande. Som stöd i elevernas lärande har vi satsat på att utveckla vår digitalisering. För att du som lärare ska kunna utveckla undervisningen till ditt yttersta i samspel med eleverna så är varje klassrum utrustat med digitala tavlor och Chromecast. Varje elev har även tillgång till varsin lärplatta. På skolan finns även en IT-tekniker. Kompetensutveckling erbjuds både utifrån lokala behov och genom kommunens nätverk som i nuläget har fokus på digitalisering samt "Tidiga insatser".
I rollen som lärare i årskurs 2 undervisar du i alla teoretiska ämnen i din klass. Du ansvarar för elevernas hela kunskapsutveckling, från planering till genomförande samt dokumentation och bedömning. Du ingår tillsammans med andra pedagoger i ett årskursteam där ni i nära samverkan kring eleverna ansvarar för deras kunskapsutveckling. Dessutom ingår du i ett arbetslag som träffas regelbundet. Mentorskap ingår också i tjänsten. Du har kontinuerlig föräldrakontakt samt genomför utvecklingssamtal och möten med vårdnadshavare. Under skoldagen har du ett nära samarbete med en pedagog från fritids.
Vi söker dig som är legitimerad lärare för undervisning i årskurs 1-3 med ett fokus på digitalisering. Du har intresse och kunskap av att leda skolans digitalisering framåt. Att arbeta med digitala verktyg i undervisningen är för dig en självklarhet. Du är initiativrik och vill pröva nya metoder. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du har förmåga att skapa trygghet och goda relationer med elever och vårdnadshavare, samt har en positiv syn på uppdraget. Du har ett professionellt och positivt förhållningssätt till alla du möter i tjänsten. Du är bra på att arbeta mål- och resultatinriktat, känner dig trygg med elevdokumentation och har god struktur i ditt arbete. Du är väl förtrogen med Lgr11.

För att trivas som pedagog på Fågelviks skola ska du kunna ta ansvar för din ständiga utveckling och kunna se ditt professionella uppdrag i ett större samhällsperspektiv. Tjänsten kan för den rätta sökande omvandlas till en förstelärartjänst med fokus på digitalisering.
För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Fågelviks skolas kännetecken är "den lilla skolan" där all personal samverkar kring barnets skoldag. Vi har åtta klasser från Förskoleklass till åk 3. Värdegrundsfrågorna är invävda i skolans arbetsplan. Ett exempel på detta är att alla klasser har ett extra fördjupningstillfälle gällande värdegrund under ledning av fritidspersonalen, vilket även skapar goda förutsättningar för lärare att få undervisning i mindre grupper.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 juni 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.