Lärare/Speciallärare till särskild undervisningsgrupp

Lärare/Speciallärare till särskild undervisningsgrupp

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Välkommen till en arbetsplats
som kännetecknas av hög trivsel, kompetens, samarbete, utveckling och kreativitet. På Kullsvedsskolan fokuserar vi på tillgänglighet och inkluderande lärmiljöer i ett hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoperspektiv. Varje dag går drygt 7000 barn och ungdomar till en skola i Värmdö. Hos oss får du ett underbart tillfälle att hjälpa våra unga medborgare att skapa framtida möjligheter. Värmdö kommun är en ung kommun i utveckling med unga medborgare. Som skolkommun är Värmdö en progressiv och utvecklingsbenägen kommun. Undervisningen är i stor grad digitaliserad. Vi har en fin närhet mellan skolorna med täta samarbeten och erfarenhetsutbyten. Likvärdighet, inspiration och framåttänk präglar vår skolvardag.

Rollen som
lärare/speciallärare är förlagd till kommungemensam särskild undervisningsgrupp (KSU) för elever med autism inom grundskolan. Varje KSU-grupp består av 6-7 elever. I grupperna arbetar undervisande lärare tillsammans med resurspersonal. Uppdraget som lärare handlar om att leda alla delar av undervisningen och följa upp varje elevs utveckling och lärande. Som undervisande lärare har du också ansvar för att leda och instruera resurspersonal i gruppen.

I denna lärartjänst ingår klassläraransvar för en KSU-grupp med elever i mellanstadieålder. Klassläraren och gruppens resurser bildar ett klassteam som har gemensam tid avsatt för veckovis planering. Som lärare ingår du i ett av skolans två lärararbetslag.

Vi söker dig som
är legitimerad lärare med bred behörighet i teoretiska ämnen för undervisning i årskurs 4-9. Om du har speciallärarbehörighet ses detta som meriterande. Erfarenhet av att undervisa elever med autism och/eller andra elever med omfattande behov av särskilt stöd är ett krav.
Som person är du inkluderande i din roll, med ett tydligt ledarskap och en god struktur. Du har engagemang och möjlighetsfokus, arbetar för en god arbetsmiljö för dina elever såväl som dina kollegor och är en kreativ lagspelare.
Som lärare ingår du i ett av skolans två lärararbetslag.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Kullsvedsskolan
består av grundsärskola för årskurs 1-9 samt kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper (KSU) för årskurs 5-9 i grundskolan för elever med autism. I dagsläget finns här 65 elever totalt. Skolan har också fritidshem. Vi finns i orten Hemmesta bortom Gustavsberg, ca 30 minuter med direktbuss från Slussen. Engagemang, utveckling och samarbete är kännetecknande för Kullsvedsskolan och trivseln är hög i personalgruppen. Läsåret 2020-21 finns här 58 medarbetare, i huvudsak lärare/speciallärare och resurser/fritidspersonal. Vi har ett väl utvecklat arbete med extra anpassningar, visuellt stöd och digitala hjälpmedel i undervisningen. Skolan har två förstelärare, legitimerad kompetens i samtliga praktisk-estetiska ämnen samt en väl fungerande elevhälsa där samtliga kompetenser ingår.

Som medarbetare i hela kollegiet tillhör våra lärare också fasta tvärgrupper (blandad personal). Tvärgrupperna arbetar med skolans prioriterade mål och övergripande utvecklingsprocesser under arbetsplatsträffar och studiedagar. Kullsvedsskolan har inriktning PBS (Positivt Beteendestöd) samt TBA (Tillämpad beteendeanalys), där kompetensen är hög. Skolan har också Grön flagg-certifiering.

Ansökan

Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på "sök tjänst" nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 30 oktober 2020

Vill du veta mer
är du välkommen att kontakta biträdande rektor Lillemor Esping Brodén, mobil 073-682 78 77, e-post lillemor.esping-broden@varmdo.se eller rektor Christina Söderkvist, mobil 072-250 93 56, e-post: christina.soderkvist@varmdo.se. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 okt 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.