Vi är stolta över och värnar vårt tillåtande och varma klimat bland personal och elever. Vi har fördelen av att vara en stor skola med en arkitektur och organisation som skapar möjlighet att ge våra elever en intim och trygg miljö. Närheten till eleverna i årskursen och dess lärare gynnar goda samarbeten, kreativitet och ett långsiktigt kunskapsutvecklande arbete.

Som kurator på Ösbyskolan har du fokus på förebyggande och hälsofrämjande arbete, du arbetar med handledning av skolans övrig personal, deltar i elevvårdsarbetet (är medlem i EHT, Elevhälsoteamet, Trygghetsteam) med enskilda elever och leder grupper av elever samt deras föräldrar/vårdnadshavare. Skolkuratorn har externa kontakter med andra myndigheter. Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö i moderna lokaler med tillgång till bra It-teknik.

Vi söker dig som
.har relevant högskoleutbildning (t.ex. socionom)
.uttrycker dig väl i taloch skrift
.är tydlig förebild
.har en positiv elevsyn och utgår från att elever kan och vill
.ser samarbete som en nödvändighet i dagens skola
.är villig att bidra med erfarenheter och din kompetens

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.
Ösbyskolan har varit verksam sedan 1997 och har idag ca 830 elever från F - åk 9. Tillsammans med eleverna arbetar vårt härliga kollegium bestående av ca 110 engagerade medarbetare. Vår skola präglas av både traditioner liksom nytänkande och utveckling. Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö i moderna lokaler.

Vi har ett starkt och kompetent personalkollegium som ger dig möjlighet att tillsammans medverka i utvecklingen av skolans verksamhet samt dig själv i din yrkesroll. Vi arbetar aktivt och medvetet för en trygg, lugn och motiverande studiemiljö där samverkan och delaktighet är en viktig del. Varje elev ska stöttas och utmanas till sin största möjliga kunskapsutveckling för att rustas för vidare val och möjligheter i livet!

Ösbyskolan ligger i Gustavsberg, Värmdö kommun med mycket goda och täta förbindelser med ca 25 min resväg från Slussen.
I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde 18 mars 2019 eller enligt överenskommelse.

Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan senast den 20 januari 2019.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta ulrika.mjorud@varmdo.se. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 jan (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.