Kurator åk 6-9

Kurator åk 6-9

Vår skola är belägen i en närmast unik skärgårdsmiljö, alldeles intill skolan finns en fantastisk skogsmiljö men också en mycket fin idrottsanläggning. Hemmestaskolan ligger på Värmdölandet och har mycket goda och täta kollektiva förbindelser, ca 30 min med buss från Slussen. Värmdö kommun är en kommun i stark utveckling, Hemmestaskolan växer och därför behöver vi nya medarbetare. Vi ger dig möjligheten att vara med och utveckla Värmdös yngre medborgare.

Rollen som kurator innebär ett kurativt och förebyggande arbete. Du kommer att arbeta den största delen på Hemmestaskolan åk 6-9. Du bidrar med din kompetens som en naturlig del av skolans elevhälsoarbete med fokus på förebyggande och hälsofrämjande åtgärder. Du leder och driver arbetet i skolans trygghetsteam. Du kommer också att ingå i skolans elevhälsoteam, EHT. En naturlig del av arbetet är att ha samtal med elever i olika grupperingar, allt från enskilda samtal till att prata livskunskap och värderingar med en hel klass.

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Vi ser gärna att du har en specialistutbildning inom barn- och ungdom. Erfarenhet inom barn- och ungdomsverksamhet är meriterande. Som person har du lätt för att samarbeta och du har en positiv människosyn. Vi kommer att ta stor hänsyn till personlig lämplighet i vår rekrytering!
För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Hemmestaskolan är en F-9 skola med drygt 920 elever i årskursvisa arbetslag. Vi har valt att satsa på små klasser och hög personaltäthet. Dessutom har alla våra elever tillgång till digitala verktyg till, fr.o.m. åk 4 har vi gjort en en-till-en-satsning.
Vi har ett aktivt och väl fungerande elevhälsoteam med bred kompetens som har ett nära samarbete med arbetslagen. I anslutning till skolan ligger ett av kommunens folkbibliotek.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidare anställning med start 2018-10-31 eller enligt överenskommelse

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast den 5 oktober 2018. Intervjuer sker fortlöpande så ansök gärna omgående.
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta biträdande rektor Joakim Wiklund, 08-570 487 10. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 5 okt (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.