Kommunekolog

Kommunekolog

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Värmdö kommun är en av Sveriges snabbast växande kommuner som samtligt kännetecknas av värdefulla naturmiljöer som är livsmiljöer för många rödlistade och skyddade arter. Vi har snabbt förflyttat oss från ett industrisamhälle till en expansiv kommun med fortsatt tillväxt i både stads- och landsortsmiljö samtidigt som vi kan erbjuda en vacker skärgårdsmiljö och närhet till natur. Nu bygger vi unika bostäder i kulturhistoriska fabriksmiljöer och skapar nya mötesplatser för framtidens medborgare. Samtidigt förvaltar vi det kulturhistoriska arvet från Sveriges främsta keramiker och designer. Värmdö kommun söker nu efter dig som vill vara med på vår resa för att bli en samhällsbyggare i framkant!

Som kommunekolog hos oss erbjuds du ett omväxlande, utmanande och roligt uppdrag där du får arbeta med gröna och blå frågor inom ramen för strategisk planering, detaljplaneprocesser, bygglovsgranskning och naturvårdsprojekt för en hållbar utveckling i kommunen. Tjänsten omfattar en heltid som kommunekolog.

Rollen som
kommunekolog innebär att du övergripande kommer att arbeta med att värna och driva frågor som rör naturmiljön. Du kommer både att driva dina egna naturvårds- och friluftsprojekt som naturreservatsbildning, våtmarks- och pollineringsprojekt och vara expert inom olika plan- och infrastrukturprojekt. Du kommer ansvara för att söka statliga bidrag som LONA och LOVA och genomföra dessa projekt. Förutom att bevaka naturmiljöfrågor i planprocesser, beställa och granska naturvärdesinventering, spridningsanalyser och artskyddsutredningar kommer du även stötta projektledare, planarkitekter och exploateringsingenjörer i andra miljöfrågor. Tillsammans tar ni fram undersökning om betydande miljöpåverkan och beställer och granskar miljökonsekvensbedömningar. Tjänsten innebär även arbete med remisser, att skriva bygglovs- och strandskyddsyttrande, tjänsteskrivelser, delar av planhandlingar och olika rapporter samt text för Värmdös hemsida. Du kommer även att ha nära kontakt med kommuninvånare och ansvara tillsammans med kommunens driftavdelning för förvaltning och skötsel av kommunens skogar och skyddad natur. Gemensamt med kommunens Kart och GIS avdelning ansvarar du för att hålla kommunens Natur- och Ekologikarta uppdaterat.
Utöver att du kommer ha ett tätt samarbete med enhetens landskapsarkitekt, vattenstrateg, samhällsplanerare och andra ekolog sker regelbundet samarbete med utvecklingsledare på kultur-och fritid, planarkitekter och mark-och exploateringsingenjörer, markförvaltare, bygglovshandläggare och miljöhandläggare.

Vi söker dig som
är utbildad ekolog, biolog, biogeovetare eller har motsvarande utbildning från högskola/universitet. Du har flerårig erfarenhet av att ha arbetat med gröna frågor inom samhällsplanering eller av naturmiljöfrågor kopplat till fysisk planering. Du behöver ha goda kunskaper om natur och ekologi på både art- och landskapsnivå i terrester och akvatisk miljö och om miljölagstiftning och artskyddsfrågor. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat med naturreservatsbildning, friluftsliv, havs- och kustplanering, projekt som är delfinansierat av statliga bidrag, beställning av utredningar och inventeringar. Vidare är det meriterande om du har vana av att väga naturvärden mot andra intressen och argumentera för naturvärden, praktisk erfarenhet av naturvärde- och artinventeringar och arbete med ekosystemtjänster samt har erfarenhet av den kommunala samhällsbyggnadsprocessen. Vi ser gärna att du även har vana att hantera och skapa GIS-data, har kunskap i PBL, och har kunskap om skärgårdsmiljöer och de naturtyper som förekommer i Stockholms län.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver vara en självständig och drivande person som är lösnings- och serviceinriktad och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. B-körkort är ett krav.

Anställningen
omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på "sök tjänst" nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 19 april 2021

Vill du veta mer
är du välkommen att kontakta Andreas Dahlberg, enhetschef på enheten för strategisk planering, tfn. 08-570 481 86. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Naturvård, Miljö, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 apr 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.