Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Nära naturen och skogen
får du vara med och lägga grunden för våra barns livslånga lärande. Varje dag möter vi barnen med glädje och tillsammans skapar arbetsgruppen en trygghet att växa och utvecklas i.

Här arbetar vi medvetet med att utveckla förskolans verksamhet med hjälp av kollegialt lärande, delaktighet, handledning och kommungemensamma utvecklingsinsatser. Olikheter och mångfald ser vi som en viktig resurs för den utvecklingen. Vi behöver nu en engagerad och kompetent kock som vill vara med och bidra till ökad kvalitet på förskolan. Har du ett genuint intresse för matlagning och för att bidra till sunda måltidsvanor i förskolan? Ett förhållningssätt som bygger på hållbar utveckling och klimatsmarta val? Vill du arbeta hälsofrämjande och långsiktigt tillsammans med pedagoger och barn i förskolan? Då passar tjänsten som kock på Vikingens förskola just dig.

I rollen
som kock har du helhetsansvar för köket och förväntas ha förmågan att organisera och planera för god kvalitet, budget i balans samt inspirerade, näringsrika och goda måltider. Du har ansvarar för att egenkontrollen efterlevs och att den kontinuerligt uppdateras samt för matlagning, beställningar och mottagande av varor, städ, disk samt dokumentation i enlighet med egenkontrollen.

Vi söker dig som
är utbildad kock och har Haccp-utbildning. Du brinner för kockyrket och för måltidspedagogik och vill genom samarbete med förskolans pedagoger arbeta utifrån läroplan för förskolan samt de nationella målen för folkhälsa och miljö och därigenom öka barns intresse för mat på ett lustfyllt, enkelt och praktiskt sätt. Du vill få alla barn och pedagoger att se fram emot måltiderna. Rollen förutsätter att du är driven och engagerad samt har viljan att arbeta enligt styrdokumenten och riktlinjerna för hållbar och hälsofrämjande livsstil i förskolan. Du har kunskap och erfarenhet av specialkost och vegetarisk kost och god kunskap i allergikost, grundläggande och dokumenterade kunskaper om livsmedelshygien och av att baka matbröd i storhushåll. Har du dessutom erfarenhet av arbete på förskola där kosten har inriktning ekologiskt/vegetariskt är det meriterande.
Du är trygg, engagerad och har ett reflekterande förhållningssätt. Du är strukturerad och tar ansvar för att planera och prioritera arbetet i köket på ett effektivt och kvalitetssäkert sätt. Vi värdesätter god samarbetsförmåga samt god kommunikativ förmåga i samspelet med både barn, vårdnadshavare och medarbetare. Med utgångspunkt i verksamhetens nuläge konkretiserar vi tillsammans mål för utvecklingen av köket och verksamheten som helhet.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Vikingens förskola
är en populär förskola med både skog och hav som granne. Förskolan ligger i anslutning till Viks skola och nära busskommunikationer. På Vikingen går 90 barn och här arbetar 18 medarbetare i kategorierna förskollärare, barnskötare, rektor, intendent samt kock. Vikingens förskola erbjuder barnen en lekvänlig miljö, både ute och inne. Vård, omsorg och lärande bildar en helhet. Vår värdegrund är kittet i vardagen.

I Värmdö kommun
erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Hotell & Restaurang, Kock & Kökspersonal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.