Habiliteringsassistenter

Habiliteringsassistenter

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Välkommen till en unik plats
nära både havet och staden. Till vår verksamhet i Värmdö pendlar du enkelt och smidigt från Slussen på cirka 30 minuter, med direktbuss som går var tionde minut.

I rollen
som habiliteringsassistent stödjer du barnen/tonåringarna i dagliga aktiviteter och utför tillsammans med dina kollegor pedagogiska aktivitetsscheman på individ- och gruppnivå som utgår från verksamhetens övergripande uppdrag. Det dagliga arbetet med barnen/tonåringarna innefattar bland annat stöd vid rörelseträning, måltider, att klara hygienrutiner samt att hitta på och vara ett stöd i sociala aktiviteter. Korttidshemmet ligger i Hemmesta med bra kommunikation med kollektivtrafik. Här arbetar man dag, kväll, helg och natt.

Vi söker dig som
har utbildning eller studerar inom vård och omsorg alternativt inom barn och fritid med inriktning socialt-/pedagogiskt arbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har utbildning med specialisering mot funktionsnedsättning. Du är positiv, ansvarstagande, flexibel och kan arbeta självständigt samt i grupp och har ett genuint intresse för människor som har svårigheter i sin vardag. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och är bra på att samverka. Du behöver vara beredd på att arbetstiden kan variera utifrån behoven i verksamheten.

Som person är du också engagerad, flexibel och lyhörd. Du bör vara kommunikativ och trivas med att samarbeta i grupp. Du har ett genuint intresse för barn och ungdomar och tycker om att arbeta med målgruppen, ditt arbete och agerande skall alltid ha individens behov i fokus. Det är meriterande om du har dokumentations- och datorvana. Arbetet som habiliteringsassistent förutsätter god fysisk förmåga, likaså mycket goda språkkunskaper i svenska (både tal och skrift). Du måste vara minst 18 år och inneha B-körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Värmdö korttidshem
har som målsättning att erbjuda en meningsfull, avkopplande och rolig vistelse till barn och ungdomar som omfattas av LSS. Värmdös korttidshem vänder sig till barn och ungdomar upp till 21 år, här stödjer vi barnen/tonåringarna i deras vardag utifrån den enskildes behov och förutsättningar.

I Värmdö kommun
erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter
de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.