Habiliteringsassistent till Värmdö daglig verksamhet

Habiliteringsassistent till Värmdö daglig verksamhet

Varje dag erbjuder vi våra medborgare chansen att komma ut på aktiviteter utifrån individens egna förutsättningar och intressen. Hos oss får du vara en del att ett stolt team som arbetar med medborgaren i fokus.

Du kommer att ingå i ett arbetslag som består av ett team med stor yrkesstolthet, högt kundfokus, högt till tak och mycket glädje. Vi har ett stort säkerhetstänk både för kund och medarbetare och strävar hela tiden framåt mot nya mål och utmaningar. Vi arbetar med ett lågaffektivt bemötande och tillämpar tydliggörande pedagogik. Som medarbetare på Värmdö Daglig Verksamhet får du möjligheten att delta i olika utbildningar och föreläsningar. Arbetstiden är dagtid, inga helger eller röda dagar.

Nu söker vi en habiliteringsassistent till Värmdö daglig verksamhet!

Som habiliteringsassistent arbetar du individanpassat med varje kund i deras arbete utifrån den enskildes behov. Arbetet ställer stora krav på din förmåga att samarbeta, förmåga att ta egna initiativ och samtidigt följa upprättade rutiner. Arbetet ställer även stora krav på att arbeta enligt verksamhetens arbetsplan och engagemanget att föra verksamheten framåt. Dokumentation är en del av det dagliga arbetet.
Vi söker dig som har omvårdnadsutbildningen med inriktning mot funktionsnedsättning alternativt någon form av pedagogisk utbildning som tillexempel barnskötare, fritidsledare eller som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, dock lägst på gymnasienivå. Du har även:
 • erfarenhet av att arbeta på daglig verksamhet och målgruppen
 • erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande
 • utbildning och / eller praktisk erfarenhet av "tydliggörande pedagogik"
 • god kunskap i data/ bildhantering
 • goda kunskaper i dokumentation
 • erfarenhet av teckenkommunikation
 • erfarenhet av att arbeta med personer som har autism och s.k. problemskapande beteende, som kan vara utåtagerande eller självskadande
Dina personliga egenskaper är av stor betydelse och vi tror att du:
 • ser nytänkande och förändring som en utmaning
 • har god självkännedom och kan reflektera över dina styrkor och svagheter
 • har ett respektfullt bemötande med god empatiskt förmåga
 • ser värdet av ett gott samarbete med kollegor och andra aktörer
 • är ansvarstagande och stresstålig
 • är van att arbeta självständigt
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Värmdö Daglig Verksamhet, är en sysselsättning för vuxna personer med utvecklingsstörning och autismspektrumtillstånd. Verksamheten är en insats enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Verksamheten är uppdelad i olika grupper efter behov och önskemål.

På Värmdö daglig verksamhet erbjuder vi en sysselsättning inom flertal områden och vårt motto är att dagen ska bli så begriplig och förutsägbar som möjligt för alla våra deltagare. Vi arbetar med struktur och förutsägbarhet och använder oss av olika kommunikationsverktyg såsom Ipad och datorer. Vi arbetar individanpassat och erbjuder sysselsättning inom sinnestimulering, musik, konst och service. Vi arbetar också med ett stort hälsoperspektiv och många av våra aktiviteter ligger inom området. Som medarbetare är detta stimulerande då vi arbetar på rullande schema i olika grupper och du har möjlighet att påverka hela verksamheten och vara delaktig på flera olika sätt.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.
Anställningen omfattar 75-100 % och är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Urval och intervjuer sker löpande så registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 5 juli 2018.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta gruppchef Maria Råssmo Gullin 08-570 475 65. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 5 juli (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.