Habiliteringsassistent/Stödassistent på vikariat

Habiliteringsassistent/Stödassistent på vikariat

Värmdö daglig verksamhet och Styrmannens fritids är en verksamhet för både vuxna personer med utvecklingsstörning och autismspektrumtillstånd samt för ungdomar mellan 12-21 år. Verksamheten är en insats enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Nu söker vi dig som vill arbeta i en ny spännande roll/arbetsgrupp i verksamheten.

I rollen som habiliteringsassistent/stödassistent kommer du att arbeta på daglig verksamhet under dagen, för att på eftermiddagen gå över till fritids och arbeta med ungdomarna. I din nya roll kommer du att kunna påverka både arbetet och lägga upp verksamhetens planering.

Vi söker dig som har pedagogisk utbildning eller omvårdnadsutbildning som till exempel barnskötare, fritidsledare eller undersköterska, dock lägst på gymnasienivå. Vi ser även att du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen barn/vuxna samt att du har erfarenhet av lågaffektivt bemötande. Du har utbildning i och/eller praktisk erfarenhet av "tydliggörande pedagogik" och har erfarenhet av att arbeta med personer som har autism och så kallat problemskapande beteende, som kan vara utåtagerande eller självskadande.
Dina personliga egenskaper är av stor betydelse och vi tror att du är strukturerad och ansvarstagande. Du tar egna initiativ och tycker om att arbeta för utveckling. Du bör vara målmedveten. Dessutom är du en person som gillar att röra på dig då arbetet är mycket aktivt. Då kommunikation är ett av de största behoven hos våra kunder, samt att vi har dokumentationskrav, krävs goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt god datorvana. Särskild vikt läggs vid människosyn, flexibilitet och förhållningssätt. Du förväntas vara en positiv kraft som vill utveckla enheten i enlighet med LSS intentioner.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Värmdö daglig verksamhet och Styrmannens fritids är belägna i samma lokal och ligger i Gustavsberg/Lugnet med busshållplats ca 300 m från verksamheten med direktbussar till Slussen. Daglig verksamhet är en heldagsverksamhet och fritids är en eftermiddagsverksamhet. På lov är det heldagsverksamhet på fritids.
På Värmdö daglig verksamhet erbjuder vi sysselsättning inom flertal områden och vårt motto är att dagen ska bli så begriplig och förutsägbar som möjligt för alla våra deltagare. Vi erbjuder våra deltagare ett individuellt anpassat stöd i sin dagliga sysselsättning, det innebär att stödja brukaren i individanpassade aktiviteter och omvårdnad. Vi arbetar med struktur och förutsägbarhet och använder oss av olika kommunikationsverktyg så som Ipad och datorer. Vi arbetar också utifrån ett hälsoperspektiv och många av våra aktiviteter ligger inom området.

På Styrmannens fritids erbjuder vi ungdommarna en möjlighet till en avkopplande och aktiv fritid i trygg miljö med goda vuxenförebilder. Miljön ska främja social gemenskap och ge fysisk och psykisk stimulans. Arbetsmetoden utgår från lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Vi arbetar med att främja elevernas individuella behov, inkluderande förhållningssätt och tillgänglighet för eleverna står högt på agendan.
I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen är ett vikariat till och med 2020-08-31 på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Administration, Assistent, Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 16 okt 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.