Fritidsledare/Barnskötare

Fritidsledare/Barnskötare

Välkommen till en unik plats nära både havet och staden. Värmdö är en ung kommun i utveckling med unga medborgare. Hos oss får du arbeta med något av det mest värdefulla som finns, att bidra till våra barn- och ungas utveckling.

Styrmannens fritids ligger i Lugnet, Gustavsberg, med närhet till allt vad naturen har att erbjuda. Vårt gemensamma mål är att vi tillsammans ska skapa en trivsam arbetsplats som kännetecknas av utveckling, samarbete och kreativitet. Vi är en liten arbetsgrupp där både medarbetare och elever har hög grad av inflytande och delaktighet i verksamhetens utveckling.

I rollen som fritidsledare/barnskötare förväntar vi oss att du aktivt söker vägar för den egna utvecklingen. Din ambition skall vara att göra skillnad för våra barn och unga genom ditt sätt att arbeta, du ska möjliggöra att alla elever blir en del av verksamheten utifrån deras behov. Arbetsuppgifterna är därav varierande och vi i arbetsgruppen vill tillsammans med våra besökare skapa ett kreativt klimat.
Vi söker dig som är fritidsledare/barnskötare eller som har en likvärdig pedagogisk utbildning eller erfarenhet. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Du bör även ha erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med särskilda behov. Vi ser att du är en person som tycker om att röra på dig och att hitta på saker, samtidigt som du är inkluderande och har ett stort hjärta som klappar för människor och dess olikheter. Du bör vara beredd på att arbeta med elever som har en komplicerad beteendeproblematik, och därav vara lösningsfokuserad och se möjligheter. Du tycker om utveckling och är flexibel, samt är en kreativ lagspelare.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Styrmannens fritids är en liten fritidsverksamhet som idag har 5 elever från 12 år, som till vardags går på Kullsvedsskolan och har ett omfattande tillsynsbehov. Hos oss ges eleverna möjlighet till en avkopplande och aktiv fritid i en trygg miljö med goda vuxenförebilder. Miljön ska främja social gemenskap och ge fysisk och psykisk stimulans. Vi utgår från en arbetsmetod som kännetecknas av lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Vi arbetar med att främja elevernas individuella behov, har ett inkluderande förhållningssätt och syftar till att alltid finnas tillgängliga för våra elever.

I rollen förekommer varierande arbetstid, dock under dagtid måndag till fredag.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen är på visstid under sommarlovet 2019 med en varierande sysselsättningsgrad.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast 28 april 2019

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta gruppchef Maria Råssmo Gullin tel. 073- 988 76 36 Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Utbildning, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.