Familjerättssekreterare till familjerättsgruppen

Familjerättssekreterare till familjerättsgruppen

Att jobba i Värmdö kommun innebär det bästa av två världar - den naturnära småstadskänslan, bara ett stenkast från storstadspulsen. Kollektivt i rusningstrafik tar det ca 30 minuter med direktbuss från Slussen. Du börjar dagen med en kort resa över broar och hav till vår fina skärgårdskommun. Bussarna går var 10:e minut. I vår centralort, Gustavsberg hittar du vårt ljusa och fräscha kommunhus. Väljer du istället bilen tar samma sträcka 20 min. Till oss pendlar du rätt!

Rollen som socialsekreterare i familjerättsgruppen innebär att du ansvarar för att genomföra utredningar och upplysningar på begäran av domstol i frågor om vårdnad, boende och umgänge. Du arbetar också med samarbetssamtal, att upprätta avtal, faderskapsutredningar, adoptionsärenden samt planering och uppföljning av beslutat umgänge med umgängesstöd. I samband med att metoden konflikt och försoning tillämpas, sker arbetet i samverkan med tingsrätten.

Som nyanställd kommer du tillsammans med introduktionsansvarig samordnare upprätta en introduktionsplan anpassad efter dina behov under ditt första år hos oss.

Vi söker dig som har en socionomexamen med erfarenhet av arbete inom socialtjänsten, främst med familjerättsliga frågor. Viktigt är att du tror på medborgarens egna förmågor och ser service och rådgivning som något självklart likväl som ett professionellt förhållningssätt och kan hålla barnets bästa i fokus i ditt arbete. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
Som person är du strukturerad med god förmåga att planera och prioritera i ditt arbete samt sätta upp och hålla tidsramar. Vi ser även att du är positiv och lyhörd. Vidare har du en stark drivkraft och är lösningsfokuserad samt har lätt för att lära nytt och ta egna initiativ. Du är noggrann och självständig med en god förmåga att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och din möjlighet att bidra till verksamhetens utveckling.

Mottagningsenheten inom individ och familjeomsorgen omfattar idag en mottagningsgrupp som tar emot alla nya ärenden som söker kontakt med myndigheten, likväl som kommunens familjerätt, bostadssociala gruppen samt arbete och försörjningsstödsgruppen. Vi är en förhållandevis ny enhet med uppdraget att fortsätta utveckla verksamheten med fokus på individens förmåga att bli självständig och att förbättra socialsekreterarnas förutsättningar för att uppnå detta. Vi har en stark inriktning på teamarbete kopplat till våra medborgares behov av stöd.

Familjerättsgruppen är en grupp bestående av tre socialsekreterare samt en administrativ stödfunktion.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL- kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.
Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast den 30 april 2019.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Johan Arnold, gruppchef, 08-570 481 50. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Johan Arnold
Telefon 08- 570 481 50
Email Mejla Johan Arnold
Område Värmdö
Yrkesroll Administration, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2019 (5 dagar kvar)