Familjehemssekreterare

Familjehemssekreterare

Att jobba i Värmdö kommun innebär det bästa av två världar - den naturnära småstadskänslan, bara ett stenkast från storstadspulsen. Kollektivt i rusningstrafik tar det ca 30 minuter med direktbuss från Slussen. Du börjar dagen med en kort resa över broar och hav till vår fina skärgårdskommun. Bussarna går var 10:e minut. I vår centralort Gustavsberg hittar du vårt ljusa och fräscha kommunhus. Väljer du istället bilen tar samma sträcka 20 min. Till oss pendlar du rätt!

I den bästa av alla världar hade det här arbetet inte funnits, då hade alla barn och ungdomar haft en trygg och säker uppväxt. Nu ser verkligheten inte ut så. Vi på Barn och Ungdomsenheten står därför som det yttersta skyddet för de som behöver det. Vi arbetar med att få det närmaste nätverket kring barnen och ungdomarna att fungera optimalt. Det är till detta viktiga arbete som vi söker fler medarbetare som brinner för det sociala arbetet. Vi hoppas att du kan komma hit till oss och bidra med god kunskap, nya infallsvinklar och ett glatt humör.

I rollen som familjehemssekreterare kommer du arbeta med att rekrytera nya familjehem, placera barn och ungdomar och följa upp hur det går. Detta tillsammans med barnsekreterare. Vi har alltid barnen i fokus och lägger stor vikt vid att göra ett professionellt arbete. Arbetet är relativt fritt och du kommer genom denna tjänst erbjudas möjlighet att påverka både ditt och enhetens arbetssätt. Hos oss är det viktigt att sätta laget före jaget och delaktighet och förändring genomsyrar därför verksamheten. Här möts man av stora utmaningar, mycket skratt men också hög professionalism. Vi anser att vi idag gör ett bra jobb men vi vill alltid bli bättre och ser därför utveckling som en del av det dagliga arbetet.
Grunden för vårt arbete är Signs of Saftey, och implementering har nyligen startats.
Arbetet som familjehemssekreterare kommer att innefatta resor över hela landet.

Vi söker dig som har en Socionomexamen. Önskvärt är även att du arbetat några år inom socialtjänsten tidigare. Du bör känna dig trygg i din yrkesroll, våga tänka nytt och ha en positiv inställning till att medverka i vårt pågående utvecklingsarbete. I rollen behöver du även vara uppdaterad på aktuell lagstiftning, och insatt i relevanta metoder inom området som rör placerade barn och ungdomar. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta enligt Signs of Saftey samt har utbildning i handledning.

Som person ser vi att du är positiv och lyhörd. Du har en stark drivkraft och är lösningsfokuserad samt har lätt för att lära nytt och ta egna initiativ. Du är noggrann, strukturerad och självständig, samt har god förmåga att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och din möjlighet att bidra till verksamhetens utveckling. Vi värdesätter din samarbetsförmåga och flexibilitet.

För denna tjänst är uppvisande av erlagd socionomexamen samt ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

På Barn och Ungdomsenheten arbetar vi med att utreda barn och ungdomars situation, för att sedan kunna koppla den bäst lämpade insatsen för att nå de satta målen. Hos oss är alltid barnen och ungdomarna i centrum, det är från dem vårt viktiga arbete utgår. Vi är indelade i fem olika grupper där Familjevårdsgruppen är ett utav de duktiga team där familjehemssekreterare och barnsekreterare arbetar i nära samarbete.
I Värmdö Kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter sommaren.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast den 5 maj 2019. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta gruppchef Frida Uriri Mattebo 08- 570 472 95. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Administration, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.