Familjebehandlare/MST-terapeut

Familjebehandlare/MST-terapeut

Individ och familjeomsorgen på Värmdö värnar om och prioriterar insatser till våra medborgare som har starkt stöd i forskningen. MST, Multisystemisk Terapi, är en evidensbaserad öppenvårdsinsats inom IFO stöd och insatser. MST vänder sig till familjer med barn och ungdomar 12-17 år, som har problem med utagerande beteende såsom kriminalitet, missbruk, aggressivitet och allvarliga skolproblem som riskerar att placeras utanför hemmet.

Rollen som MST-terapeut innebär att du tillsammans med teamet och din teamledare bedriver familjebehandling enligt MST-modellen. Arbetsmetoden består av intensivt familjearbete, där du kommer att möta familjerna flera gånger i veckan. Detta innebär oregelbundna arbetstider samt beredskap var tredje vecka. Familjearbetet sker oftast i familjernas eget hem. Du kommer att få en utbildning i metoden inför, eller efter påbörjad anställning. I ditt arbete kommer du att få kontinuerlig support och arbeta nära dina kollegor, teamledare och MST-konsult. Du erbjuds även kontinuerlig utbildning och fortbildning i MST-modellen vilket ombesörjs av MST-Sverige.

Vi söker dig som är socionom eller har motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som adekvat för tjänsten. Tidigare erfarenhet av socialt/kliniskt arbete och/eller av målgruppen är meriterande. Du ska även vara välbekant med det engelska språket såväl skriftligt som muntligt.
Vid sidan av de ställda kraven på kompetens och erfarenhet är dina personliga egenskaper avgörande för arbetet som MST-terapeut. Vi tror att du är en trygg, driven, ansvarsfull och positiv person som har god förmåga att möta nya utmaningar. Du behöver också vara ödmjuk inför att lära dig och följa MST-modellen. Du är serviceinriktad och mån om samverkan i dina kontakter med uppdragsgivare och andra. Giltigt B-körkort är ett krav.

MST-teamet i Värmdö består av tre terapeuter och en teamledare och har funnits i Värmdö kommun sedan 2006. Vi är ett av elva MST-team i Sverige och vi har regelbunden kontakt och samarbete med både MST Services i USA och framförallt nätverket MST-Sverige. http://www.mst-sverige.se/

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.
Anställningen omfattar heltid och är en visstidsanställning i form av ett föräldravikariat under ett år. Tillträde under första veckan i mars.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast den 19 november 2018.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Jonas Borgström teamledare, 073- 988 46 03 eller Ingela Johnsson Gardh enhetschef, 073 988 67 62. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.