Förskollärare

Förskollärare

Välkommen till en unik plats nära både havet och staden. Värmdö är en ung kommun i utveckling med unga medborgare. Hos oss får du arbeta med något av det mest värdefulla som finns - att bidra till våra barns utveckling. Vi söker nu en förskollärare som vill vara med och arbeta med våra 1-3 åringar.

På förskolechefens enheter, Jungmannen och Minimunkis förskolor finns en pedagogisk utvecklingsledare som stöttar pedagogerna i den pedagogiska verksamheten. Vi har gemensamma möten med Jungmannens förskola då det finns möjlighet till kunskapsdelning och kollegialt lärande. Vi erbjuder dig en arbetsplats med högt till tak, reflektionstid enskilt och tillsammans med dina medarbetare. Med förskolans andra förskollärare, den pedagogiska utvecklingsledaren och förskolechefen har du tid för att utveckla verksamheten med barnen i fokus. En generös syn på kompetensutveckling för att nå målen råder.
I rollen som förskollärare leder du det pedagogiska arbetet i enighet med läroplanens målområden. Du är spindeln i nätet på avdelningen samt en modig ledare som har förmågan att nå ut till barn, föräldrar och kollegor. Du leder det systematiska kvalitetsarbetet på avdelningen tillsammans med barnen och medarbetarna. Du ansvarar för dokumentation, utvärdering, uppföljning och planering. Du ansvarar även för avdelningens portfolio där du till exempel sammanställer och håller i barnens utvecklingssamtal. Du upprättar/reviderar arbetsplan tillsammans med förskolans övriga förskollärare, samt samarbetar med de andra avdelningarna i ditt arbetslag.

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Som person är du trygg i din roll som ledare, har barnfokus, är tydlig, kan fungera som en del i en helhet, ser möjligheter och har ett lösningsinriktat förhållningssätt. Du kan jobba enskilt men också i grupp. Extra meriterande är om du har erfarenhet av pedagogisk dokumentation samt erfarenhet av barn i behov av särskilt stöd.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.
Minimunkis förskola är belägen i Gustavsbergs Lugnet med närhet till centrum, bussar, skog och ett idrottsfält. Förskolan ligger i samma byggnad som Munkmoraskolan. Vi har ett nära samarbete och tillgång till skolans lokaler vilket vi ser som en stor fördel. Förskolan har tre avdelningar, två 1-3 års avdelningar och en 3-5 års avdelning, ca 47 barn och åtta pedagoger totalt.

Förskolan bedriver en verksamhet utifrån Läroplanen för förskolan (Lpfö18) där omsorg, lärande och fostran på ett lust- och lekfullt sätt bildar en helhet. Vi jobbar medvetet med GrönFlagg och bedriver även Knytte/Mulleverksamhet vilket är mycket uppskattat av barnen. På rektorns enheter Minmunkis och Jungmannen förskolor finns en biträdande rektor för förskolan som stöttar pedagogerna i den pedagogiska verksamheten.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast den 27 oktober 2019.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rektor Birgitta Wallin, 08-570 472 00. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.