Förskollärare

Förskollärare

Välkommen till en unik plats nära både havet och staden. Värmdö är en ung kommun i utveckling med unga medborgare. Hos oss får du arbeta med något av det mest värdefulla som finns - att bidra till våra barns utveckling.

Calle flygares förskola ligger i Brunn på Ingarö, 30 minuter från Slussen. Här arbetar vi medvetet med att utveckla förskolans verksamhet med hjälp av dialoger, kollegialt lärande, delaktighet, handledning och kommungemensamma utvecklingsinsatser. Olikheter och mångfald ser vi som en viktig resurs för den utvecklingen. Vi fokuserar på att utföra vårt uppdrag i enlighet med reviderad läroplan, och vi arbetar projektinriktat. Leken och digitaliseringen av verksamheten är ett verktyg för lärande. Målet är god kvalitet genom ett fungerande systematiskt kvalitetsarbete och pedagogisk dokumentation.

I rollen som förskollärare på Calle flygares förskola bidrar du dagligen till att utveckla en positiv och inspirerade miljö, med god balans mellan omsorg, utveckling och lärande, för varje barn och för gruppen som helhet. Du arbetar för att läroplanens mål och intentioner omsätts i vardagens rutiner och aktiviteter. Tillsammans med arbetslaget och med utgångspunkt i barnens nuläge konkretiserar du målen och organiserar, dokumenterar och följer upp arbetet för att nå dessa. Utvärderingar och analyser av måluppfyllelse och resultat görs kontinuerligt tillsammans på hela förskolan.
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och kan arbeta utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet för att kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll. Du har fokus på barnens bästa, samtidigt som du är lösningsfokuserad och positivt inställd till förskolans uppdrag. Du har förmågan att se möjligheter i hur förskolan kan utvecklas och arbetar medvetet för att kontinuerligt öka barnens förutsättningar till delaktighet och lärande. Du deltar aktivt och engagerat i förskolans utvecklingsarbeten och har ett värdegrundat och professionellt förhållningssätt till barn, vårdnadshavare och kollegor.

Som person är du dessutom strukturerad och tar ansvar för att planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du har även förmågan att organisera vardagen så att det skapas förutsättningar för alla barn att öva, träna och lära i meningsfulla sammanhang. Vi ser gärna att du också har kunskap om vägledande samspel genom dialog och god kunskap om lärmiljöns betydelse, samt att du kan se hur förskolan kan använda digitala verktyg som ett kompletterande verktyg i barnens utveckling och lärande. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt, samtidigt som du tycker om att leda, inspirera och motivera andra och delar med dig av dina insikter, kunskaper och erfarenheter. Målet är att kontinuerligt öka vår sammantagna kollektiva kompetens på förskolan.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.
Calle flygares förskola har en stor gård, skogen runt knuten samt närhet till både skola och sportfällt. Förskolan har nu 55 barn inskrivna i verksamheten. I januari 2020 blir vi fler igen. Organisatoriskt är vi uppdelade på fyra avdelningar. På Ankan och Sköldpaddan går barnen mellan 1-3 år, och på Delfinen och Hajen går barnen som är mellan 3-5 år. Här ser vi olikheter och mångfald som en resurs för utveckling, genom kollektivt lärande och dialog. Vårt fokus ligger nu på utbildning och undervisning i förskolan kopplat till uppdraget enligt Lpfö18. En metod vi valt för att arbeta medvetet med undervisning och inlärning är projekt utifrån barnens behov, intresen och frågeställningar. Vi vill också att leken ges mer tid och rum i vardagen.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.
Anställningen omfattar 85 % - 100 % och är en tillsvidareanställning. Tillträde 8 januari 2020 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast den 18 oktober 2019.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Gunilla Engman, rektor förskola på 073 988 7995 alt 08 570 473 55 tfn. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 18 okt 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.