Förskollärare till Minimunkis förskola

Förskollärare till Minimunkis förskola

Varje dag går 10 393 barn och ungdomar till en skola i Värmdö. Minimunkis, Jungmannens förskola och Munkmora skolan är belägna i Gustavsbergs Lugnet med närhet till centrum, bussar, skog och ett idrottsfält. Enheten har en gemensam chef.

På förskolechefens enheter, Jungmannen och Minimunkis förskolor finns en pedagogisk utvecklingsledare som stöttar pedagogerna i den pedagogiska verksamheten. Vi har gemensamma möten med Jungmannens förskola då det finns möjlighet till kunskapsdelning och kollegialt lärande.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med högt till tak, reflektionstid enskild och tillsammans med dina medarbetare. Med förskolans andra förskollärare, den pedagogiska utvecklingsledaren och förskolechefen har du tid för att utveckla verksamheten med barnen i fokus. En generös syn på kompetensutveckling för att nå målen råder.

I rollen som förskollärare leder du det pedagogiska arbetet i enighet med läroplanens målområden. Du är spindeln i nätet på avdelningen samt en modig ledare. Du leder det systematiska kvalitetsarbetet på avdelningen tillsammans med barnen och medarbetarna. Du ansvarar för dokumentation, utvärdering, uppföljning och planering. Du ansvarar även för avdelningens portfolio där du till exempel sammanställer och håller i barnens utvecklingssamtal. Du upprättar/reviderar arbetsplan tillsammans med förskolans övriga förskollärare, samt så samarbetar du med de andra avdelningarna i ditt arbetslag.
Vi söker dig som är utbildad legitimerad förskollärare. Som person är du trygg i din roll som ledare, har barnfokus, är tydlig, kan fungera som en del i helhet. Du har förmågan att nå ut till barn, föräldrar och kollegor såväl som du ser möjligheter och har ett lösningsinriktat förhållningssätt. Du behöver kunna jobba enskilt men även i grupp. Extra meriterande är om du har goda vitsord om din ledarskapsförmåga och om du har erfarenhet och intresse av pedagogisk dokumentation och digitaliseringsprocessen i förskolan.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Minimunkis förskola ligger i samma byggnad som Munkmoraskolan. Vi har ett nära samarbete och tillgång till skolans lokaler vilket vi ser som en stor fördel. Förskolan har tre avdelningar. Två 1-3 års avdelningar och en 3-5 års avdelning ca 47 barn och åtta pedagoger totalt. Vi söker en förskollärare som är ansvarig för en av avdelningarna. Som ansvarig förskollärare ingår du i de två förskolornas gemensamma ledningsgrupp.

Förskolan bedriver en verksamhet utifrån Läroplanen för förskolan (Lpfö 98) där omsorg, lärande och fostran på ett lust- och lekfullt sätt bildar en helhet. Förskolan har Grön flagg och Knytte/Mulleverksamhet.
I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast den 27 januari 2019.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Birgitta Wallin, rektor, 08-570 472 00. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 jan (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.