Förskollärare till Åkerlyckans förskola

Förskollärare till Åkerlyckans förskola

Välkommen till en unik plats nära både havet och staden. Värmdö är en ung kommun i utveckling med unga medborgare. Hos oss får du arbeta med något av det mest värdefulla som finns, bidra till våra barns utveckling.

Åkerlyckans förskola har lek och rörelse som inriktning. Genom mycket utomhusvistelse och vårt motto: "Lek och hopp för att få barnen på topp!" vill vi ge barnen en positiv syn på sin kropp och sitt lärande. Vår grundsyn är att alla KAN och DUGER som de är.

Vi vill att barnen ska få upptäcka och utforska så mycket som möjligt i förskolan. Det handlar om svenska språket, musik, rörelse, natur, skapa i olika tekniker och inte minst den fria leken. Vi pedagoger är medvetna och överens om att barn lär sig oavbrutet och konkret genom att iaktta, upptäcka och undersöka, uppleva och imitera. Då alla dessa saker sker i leken stävar vi efter att dagarna på förskolan ska vara så lustfyllda och lekfulla som möjligt. Till detta hör även mycket utevistelse.

Vi erbjuder dig ett roligt och ansvarsfullt arbete där du tillsammans med engagerade kollegor får möjlighet att utveckla en verksamhet där barnet är i fokus.
I rollen som förskollärare leder du det pedagogiska arbetet i enighet med läroplanens målområden. Du leder det systematiska kvalitetsarbetet på avdelningen tillsammans med barnen och medarbetarna. Du ansvarar för dokumentation, utvärdering, uppföljning och planering. Du upprättar/reviderar arbetsplan tillsammans med förskolans övriga förskollärare, samt så samarbetar du med de andra avdelningarna i ditt arbetslag.

Vi söker dig som är utbildad legitimerad förskollärare. Extra meriterande är om du har erfarenhet och intresse av pedagogisk dokumentation och digitaliseringsprocessen i förskolan. Som person är du trygg i din roll som ledare, har barnfokus, är tydlig och kan fungera som en del i en helhet. Du har förmågan att nå ut till barn, föräldrar och kollegor såväl som du ser möjligheter och har ett lösningsinriktat förhållningssätt. Du behöver kunna jobba enskilt men även i grupp.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Åkerlyckans förskola är en förskola belägen vid Gustavsbergs centrum, nära buss, kultur och natur. Vi är en förskola med plats för ca 65 barn fördelade på fyra avdelningar. Tjänsten är idag placerad på "Skalman" där vi har drygt 20 barn i åldrarna 3-5 år och är placerad på Mariaplan ett par hundra meter från Åkerlyckan.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast den 24 mars 2019.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Magnus Elfving, förskolechef, magnus.elfving@varmdo.se. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Utbildning, Förskolelärare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 24 mars (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.