Förskollärare/Barnskötare

Förskollärare/Barnskötare

Välkommen till en underbar plats nära både hav och natur. Vi har en skärgårdsprofil som en röd tråd från förskola till skola och vi tillbringar mycket tid ute i våra vackra omgivningar. Hos oss får du möjligheten att vara med och bidra till våra medborgares utvecklingsresa genom livet.

Nu söker vi en förskollärare till Ängens förskola. Hos oss får du möjligheten att bli en del av en arbetsgrupp där vi arbetar tätt tillsammans, där alla känner alla och där det är nära till beslut. Du erbjuds planeringstid samt möjlighet till kunskapsdelning och kollegialt lärande.

Rollen som förskollärare/ barnskötare hos oss innebär att du kommer att leda och utveckla det pedagogiska arbetet i enighet med läroplanens mål, både på avdelningen tillsammans med arbetslaget och tillsammans med dina lärarkollegor på lärarmöten. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför och utvärderar du verksamheten i enlighet med gällande styrdokument. Ansvarsområdet varierar år från år beroende på behov och intresse. Hos oss kan du växa och utvecklas långsiktigt genom den möjlighet som en mindre enhet med tre arbetsplatser kan erbjuda i form av flexibilitet.
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare alternativt erfaren barnskötare. Som person ser vi gärna att är du positiv, målinriktad och är en god förebild för både stora och små. En självklarhet är att du har ett genuint intresse för natur och gillar att bedriva förskoleverksamhet utomhus. Du har förmågan att se vad som behöver göras och tar själv initiativ. Du arbetar medvetet med den pedagogiska miljön och har en vilja att utveckla och utvecklas. Du ser till helheten och ser möjligheter istället för begränsningar och har lätt för att samarbeta. Du är trygg i din yrkesroll och har god förmåga att kommunicera och samarbeta med såväl kollegor, som barn och föräldrar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens brottsregister en förutsättning för anställning.

Ängens förskola är belägen i Ängsvik nära naturen. På förskolan går ca 54 barn i åldrarna 1-5 år. På förskolan arbetar vi med utepedagogik och bedriver bland annat Mulle/Knytte verksamhet utifrån mottot: "Det ska vara lustfyllt att vara ute". Vi arbetar aktivt med läroplanen för förskolan, och fokuserar på språkutveckling och lek.
I rektorsområdet ingår även Kopparmora förskola samt Kyrkskolan. Vi har gemensamma lärarmöten samt allpersonalmöten med Kopparmora förskola då det finns möjlighet till kunskapsdelning och kollegialt lärande mellan enheterna.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.
Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse i augusti 2019. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast 10 juni 2019.
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Viola Loch, rektor, 08-570 470 90. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Utbildning, Förskollärare, Barnskötare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 juni 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.