Enhetschefer

Enhetschefer

Hos oss får du arbeta med något av det mest värdefulla som finns - att göra vardagen bättre för våra kommuninvånare på Värmdö. Hemtjänsten genomgår just nu en omorganisation som innebär att 1 enhetschef ska bli 4 för att komma närmare verksamheten, medarbetarna och framförallt våra kunder. Arbetsplats och ansvarsområde kommer att förläggas till något av de geografiska områdena Djurö, Hemmesta eller Ingarö.

I rollen som enhetschef för hemtjänsten har du det övergripande ansvaret för arbetsmiljö, verksamhet, budget och personal. Hemtjänsten är just nu inne i en förändringsprocess som kräver ett tydligt, motiverande och förtroendeingivande ledarskap. Här erbjuds du möjligheten till ett spännande utvecklingsarbete som kommer att vara både utmanande och givande.

I din roll som enhetschef ingår också att utveckla samt leda verksamheten utefter de mål och visioner som är uppsatta. Värmdö kommun står för ett tydligt ledarskap som gör det möjligt för dina medarbetare att utföra sitt arbete och själva ta ansvar för sin personliga utveckling och kompetens. Det innebär att ledarskapet blir din viktigaste arbetsuppgift. Som stöd i ditt arbete erbjuder vi bland annat Värmdö kommuns Ledarakademi som är ett utvecklingsprogram speciellt framtaget för dig som chef och ledare i Värmdö kommun.
Som enhetschef verkar du som en möjliggörare där du fyller en viktig funktion i vår förändringsresa och i kommunens fortsatta utveckling för att kunna ta vara på möjligheter. Ditt uppdrag som enhetschef innebär att du i samverkan med avdelningschef, övriga enheter inom äldreomsorgen och din enhet, utvecklar arbetsformer och processer för professionell vård och omsorg baserad på tydliga roller och ett systematiskt kvalitetsarbete.

Vidare leder du det löpande operativa och strategiska arbetet. Du har även det samlade ansvaret för att planera och leda samtliga processer kopplat till enhetens uppdrag. Du förväntas kunna representera en solid kunskapsbas inom kvalitets- och utvecklingsarbete och ledarskap blir en del av din spetskunskap. Som enhetschef ska du representera den strategiska dimensionen av avdelningen och förvaltningens kvalitets- och utvecklingsarbete och du ska genom din enhet kunna bidra med ett kvalificerat analysmaterial som underlag för beslut och förändringsarbete.

Som enhetschef är du direkt underställd avdelningschef och ingår i avdelningens ledningsgrupp där du verkar utifrån en helhetssyn.
Vi söker dig som har en högskoleutbildning som till exempel sjuksköterska eller socionom, med dokumenterad flerårig erfarenhet inom äldreomsorg. Du har flerårig chefserfarenhet och har med fördel även dokumenterad högskoleutbildning i ledarskap. Du behöver vara väl orienterad i den lagstiftning och de riktlinjer som styr. Tidigare utvecklingsarbete inom verksamhetsområdet är särskilt meriterande. Tidigare erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete är nödvändigt, och vi ser även att du är intresserad av att driva utvecklingsarbete/kvalitetsarbete i samverkan med personalgrupper. Vi ser även att du har förmåga och intresse för att hantera ekonomi och verksamhet utifrån ett helhetsperspektiv samt att du kan arbeta utifrån fastställda mål, riktlinjer och tilldelad budget. Vidare ser vi att du är lyhörd och har god IT-vana.
Som person är du strukturerad och tydlig och eftersträvar en verksamhet där helheten för brukaren/kunden är i fokus. Då avdelningen befinner sig i en spännande tid av förändring blir mod och en förmåga att tänka nytt en nyckel till framgång.
Du har god förmåga att samarbeta och skapa ett positivt arbetsklimat, och du är ansvarstagande och flexibel samt ser människan ur ett helhetsperspektiv. Du är tydlig och har förmågan att styra och leda verksamheten och du klarar av att fatta svåra beslut. Vi förväntar oss att du är bra på att bygga relationer och samarbeta med övriga i organisationen. Du är serviceorienterad och har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp. Stor vikt kommer vi att lägga vid personliga egenskaper.

Eftersom kommunen är geografiskt stor så kommer b-körkort att krävas. För denna tjänst är även uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.
Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast den 9 januari 2020. Urval och intervjuer sker löpande, så vi rekommenderar att du registrerar din ansökan så snart som möjligt.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta avdelningschef Mahria Lövkvist på tel. 08-570 473 34. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 jan 2020 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.