Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Intresserad av strandskydd och byggnation i kombination med att leda andra? I så fall hälsar vi dig välkommen till en av Sveriges snabbast växande kommuner! Här får du chansen att vara med på vår resa mot en digitaliserad process och bli en viktig nyckelspelare för Värmdö och i förlängningen för en hållbar utveckling, samtidigt som du får upptäcka vår vackra skärgård. Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Nu söker vi en enhetschef till bygg- och strandskyddsenheten.

Rollen som
enhetschef innebär att leda och ansvara för enhetens arbete mot bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämndens mål och viljeinriktning och aktivt delta i avdelningens ledningsgrupp och bidra till hela samhällsbyggnadsprocessen. Du bidrar till avdelningens utvecklings- och förbättringsarbete och syftet är att skapa en enklare, öppnare och mer effektiv process till nytta för medborgare, företag och andra aktörer.
I rollen bedriver du ett utåtriktat arbete med andra verksamheter och aktörer och du kommer även närvara på nämndens sammanträden. Inom bygg- och strandskyddsenheten finns idag 19 medarbetare och du ansvarar för att leda, planera, verkställa och följa upp arbetet för året och att din enhets resultat och ekonomi är i balans.

Vi söker dig som
är intresserad av att utveckla arbetssätt och leda medarbetare i förändring. Du har en för arbetsområdet relevant högskoleutbildning och flerårig erfarenhet från liknande arbetsuppgifter med personalansvar. Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap om arkitektur, myndighetsutövning utifrån miljöbalken och plan- och bygglagen. Det är också meriterande om du har erfarenhet av förvaltningslagen och att leda grupper i utvecklingsarbete. Det är även en fördel om du har tidigare erfarenhet från politiskt styrd verksamhet.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi vill att du har ett positivt förhållningssätt, att du är noggrann, initiativrik och serviceinriktad. Du är en närvarande ledare som skapar trygghet genom att vara öppen, tillgänglig, empatisk och uppriktig. Ditt ledarskap överensstämmer med vår syn på det tillitsfulla ledarskapet där vi vill se ledare som är modiga, hållbara och kommunikativa. Som person är du trygg och modig och du är drivande i de frågor som för dina medarbetare och din verksamhet framåt.

Du är en duktig och van kommunikatör, lyssnar och skapar delaktighet och har förmågan att uttrycka dig på ett bra sätt i tal och skrift. Du hanterar komplexa problem och situationer självständigt och effektivt och tar initiativ inom och utanför eget ansvarsområde i syfte att få saker att ske.

Giltigt B-körkort är ett krav.

Anställningen
omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på "sök tjänst" nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 14 mars 2021

Vill du veta mer
om tjänsten är du välkommen att kontakta Jelinka Hall, avdelningschef, 08-57048149. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Mer info
Kontaktperson Värmdö Kommun
Telefon 08-57047000
Område Värmdö
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.